Dukai Regina interjú

Ezen a héten Dukai Reginával beszélgettünk arról, hogy mit szeret Budapesten, milyen lenne álmai városa, hol szeret vásárolni és arról, hogy mit tesz azért – vagy épp nem tesz –, hogy fitt és egészséges legyen.
Mit szeretsz Budapesten és mit nem?
 
A dugókat szeretem legkevésbé. De egyébként imádom az egész várost, a sok jó éttermet pedig különösen. 
 
Milyen lenne álmaid városa, ha te alkothatnál egyet? 
 
Mindenképpen a mediterrán hangulat dominálna, pálmafákkal, tengerrel. De ez az egész valahogyan legyen Budapesten. Álmaim városában nem lennének közlekedési dugók, ha mégis, akkor – ahogyan a mesében Bigyó felügyelő – én is legyek képes átrepülni az autómmal a káosz felett. Emellett tiszta lenne, és senkinek sem kellene nélkülöznie, egy igazi álomváros lenne. 
 
Mik a legkedvesebb helyeid, üzleteid Budapesten? 
 
Egyik nagy kedvencem a Liszt Ferenc tér, ott különösen a Menza Étterem. A kedvenc olasz éttermem pedig a Váci utcában van, kifogástalan a kiszolgálás és a fogások is. Nagyon örülök neki, hogy nálunk is terjednek a Starbucks kávézók, hiszen amellett, hogy hihetetlenül finomak a kávék a laktózérzékenységemnek megfelelően is tudok közülük válogatni. A Robinson Restaurant a Városliget szomszédságában annyira idilli, de a Citadellán lévő Panoráma Étterembe is szívesen megyek vacsorázni. Üzletek közül az első számomra a Sugarbird, de sokszor vásárolgatok a Vörösmarty téren, vagy éppen a Heaven Store-ban is. A legújabb kedvencem pedig a Nike üzlete, ami a WestEndben nyílt. 
 
Mennyire fontos az életedben a sport? 
 
Mindig is fontos szerepet játszott az életemben a sport. Az utóbbi időben – kisebb kihagyás után – ismét rendszeresen járok konditerembe, ahol az edzéseimet igyekszem minél változatosabban összeállítani. Leggyakrabban jóga, pilates, és Hot Iron órákon erősítek. Ezeket pedig szívesen kombinálom hang- és fényterápiás szaunával. Mostanában érzem igazán, hogy milyen, mikor hiányzik az embernek a sportolás élménye és a rendszeres testmozgás. Alapvetően szerintem a sport egyáltalán nem pénz kérdése, könnyedén magához veheti valaki az edzőcipőjét, és eljárhat például futni. Rávenni mindig nehezebb magát az embernek, de aztán hatalmas energiával tölti fel. A napjainkban egyre népszerűbb gyorsedzések szerintem nem pótolják a sport valódi élményét. 
 
Sportos vagy elegáns megjelenés, melyiket szereted jobban? 
 
Inkább a lazább, sportosabb stílust részesítem előnyben a hétköznapokban, de rengeteg olyan eseményre, fellépésre járok, ahol elegánsan kell megjelennem, így ez is közel áll hozzám. Szerencsére a Sugarbird kollekcióiból könnyedén válogathatok mindkét stílusirányzatnak megfelelően. 
 
Az egészséges életmód mennyire játszik fontos szerepet az életedben? Inkább eszel bármit és lemozgod, vagy odafigyelsz minden falatra? 
 
Igyekszem változatosan és egészségesen étkezni, de nem vagyok híve a drasztikus diétáknak. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem. Nagy kedvencem a spanyol olívabogyó, ami nemcsak egészséges, de a laktózérzékenységem miatt a nassolnivalót is pótolja számomra, különösen a töltött fajtái. Otthon gyerekkorom óta előszeretettel próbálunk ki különböző nemzeti ételeket, nagyon sokszor csempészünk ezekbe a fogásokba is olívabogyót. Anyukámtól számtalan ilyen receptet lestem el, melyeket gyakran készítek el magam is. 
2012.09.05
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.