Gázos

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (1)
Dolph Springer egy nap arra ébred, hogy eltűnt a kutyája. Ezt leszámítva is számos megmagyarázhatatlan dolog történik vele (szomszédja meglehetősen különösen viselkedik, majd váratlanul távozik, egy nő, a közeli pizzéria...
...diszpécsere ellenállhatatlan vágyat érez, hogy hozzákösse az életét, kertésze pedig határozottan több mint ütődött), de őt egyedül a szeretett eb előkerítésének vágya hajtja. Hamarosan felbukkan egy bizonyos Chang mester, akinek szemmel láthatóan van némi köze Paul (ő a kutya) eltűnéséhez. Szorosan a nyomában érkezik egy kisállatdetektív is, ám Paul csak nem akar előkerülni – ellenben a furcsaságok sora nem ér véget. A legfurább az egészben mondjuk főhősünk, aki úgy jár be nap mint nap a munkahelyére, hogy már rég kirúgták, pizzarendelésnél pedig egy sor elmebeteg kérdést intéz a diszpécserhez ahelyett, hogy elmondaná, mit szeretne enni.
 
Quentin Dupieux-től legutóbb a 2010-es Rubbert láthattuk, melyben egy sorozatgyilkos autógumi ámokfutását követhettük nyomon. Ebben a szellemben, azaz az abszurd humor legjobb hagyományait folytatva készült az új film is, azzal a különbséggel, hogy innen sajnos hiányzik a korábbi műre jellemző szórakoztató önreflexió. További eltérést jelent, hogy a friss alkotás nem áll össze olyan komplett-kompakt kis egésszé, mint a Rubber, és nem viszi olyan következetesen és egységesen végig, amit elkezdett. Ezzel együtt nagyon vicces, ám azért annyi figyelmeztetés elkél hozzá, hogy kifejezetten a „pihent” humor kedvelőit célozza meg. 
fürkész
2012.09.27
|
Wrong
amerikai vígjáték, 94 perc, 2012
Dolph az egyik nap arra ébred, hogy elvesztette az élete értelmét, a kutyáját, Pault. Paul keresése közben mások életét változtatja meg.
Rendező:

Quentin Dupieux

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2012. október 4.
(8 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.