Elrabolva 2.

olvasói
8/10 (41)
Azt már rég megszoktuk, hogy a rosszfiúk oroszok, kínaiak, szerbek vagy észak-koreaiak, de az albán maffia igen ritkán kapja meg a filmvásznon azt az elismerést, amelyet hosszú évek kemény munkájával és rengeteg áldozattal méltán kiérdemelt. Egészen mostanáig!
A 2008-as Elrabolva ugyan mesze nem volt az év leglátványosabb filmje, de hiteles akciójeleneteinek és Liam Neeson szinte eszköztelen játékának köszönhetően egyfajta kultdarabbá vált, ami már akkor garantálta a folytatást, melyben a sok vért vesztett albán maffia esélyt kap arra, hogy bosszút álljon Bryan Mills (Neeson) volt CIA-ügynökön. Ahogy a második epizódoknál az lenni szokott, itt sem távolodtak túl messze a már bevált forgatókönyvtől, sőt!
 
Mills családjának élete ismét veszélyben forog egy idegen nagyvárosban – most Párizs helyett a tényleg sokkal veszélyebb Isztambul a terep –, és hősünk újfent bulldózerként tarolja le azokat, akik az útjába állnak, valamint ez alkalommal is ízelítőt kapunk Mills különleges képességeiből, melyeket pályája során tökéletesre fejlesztett. Az első részhez képest legfeljebb annyi a különbség, hogy lánya, Kim (Maggie Grace) valamivel több szerepet kap, de a Luc Besson nevével fémjelzett látványos akciófilmgyár hozza, amit hozni szokott, csak egy kicsit szikárabb formában, Liam Neesonra igazítva. Ezúttal humorból is több jut, csak az a bizonyos újdonságérzet hiányzik. A film jó eséllyel nem lesz óriási siker Albániában – bár ki tudja? 
 
Vízer
2012.10.05
|
Taken 2
francia akciófilm, 90 perc, 2012
Az albánok nem nézik el Millsnek a köztük végzett népirtást, ezért ördögi bosszút terveznek a nyugdíjas CIA-s ellen.
Rendező:

Olivier Megaton

Színész:

Liam Neeson
(Bryan Mills)

Famke Janssen
(Lenore)

Serbedzija Rade
(Murad Krasniqi)

Maggie Grace
(Kim)

Luke Grimes
(Jamie)

Jon Gries
(Casey)

D.B. Sweeney
(Bernie)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. október 11.
(3 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.