A végzet napja

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (7)
Rongyos, éhes, halálosan fáradt öttagú csapat – három fiatal férfi és két nő – menetel egy kipusztult országúton. Nem állhatnak meg, mindenképpen haladniuk kell tovább, de mivel nagyon rossz állapotban vannak (főleg az egyikük), ...
...úgy döntenek, meghúzzák magukat egy darabig egy elhagyatott faházban, amire útközben bukkannak. Lassanként kiderül, hogy egy világégés után vagyunk, hőseinknek pedig azért kell menekülniük, mert mindenfelé rájuk, pontosabban főleg a húsukra vadászó emberevő hordák portyáznak. A menedéket nyújtó ház azonban nem is olyan biztonságos, mint azt elsőre gondolták, továbbá a csapat tagjainak egymáshoz való viszonya is dinamikusan változik. Míg négyen szinte gyerekkoruktól kezdve ismerik egymást, addig az egyik nő csak nemrégiben csatlakozott hozzájuk, és magába forduló viselkedésével egyre inkább kivívja a többiek gyanakvását.
 
A végzet napja erősen emlékeztet a közelmúltbeli posztapokaliptikus mozikra, főleg Az útra és az Éli könyvére: előbbit szinte a szikárságig és szenvtelenségig vitt eszköztelenségével, utóbbit elsősorban képi világával idézi. A pusztulást és reménytelenséget sugalló atmoszférát sűríti, hogy a film csaknem végig egyetlen helyszínen játszódik, a hangulatot pedig még tovább rombolja, hogy míg az említett zsánertársaknak ha nem is sok, de pislákolt azért némi remény a végén, A végzet napjából mindez látványosan hiányzik: a végsőkig fokozott kilátástalanságra a kegyetlen zárójelenet teszi fel a koronát. 
fürkész
30 November 2012
|
Hungarian title: A végzet napja
American sci-fi, 85 min, 2011
Directed by:

Douglas Aarniokoski

Distributor: ADS Service
Premiere: 06 December 2012
(8 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.