Forró csokoládé pálca

Szuper ajándék, mert főzni szerető, és konyhát csak távolról ismerő barátaink is egyaránt örülnek neki. Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, kardamommal vagy ezek keverékével is. Csomagolásnál, ne felejtsünk el használati utasítást is mellékelni: 2 dl forró tejben keverd oldódásig.
Hozzávalók:
 
10 dkg csokoládé 
4 műanyag kiskanál vagy fa spatula (gyószertárban kapható) 
1 dl-es műanyag pohár forma 
fűszerek 
csomagoláshoz celofán tasak 
 
1. Fél liter vizet felforralunk egy lábosban, amire van illeszkedő üveg vagy fém tálunk. A tálnak nem szabad beleérni a vízbe. Amint felforrt a víz, a tálat a lábosra illesztjük, beletördeljük a csoki 2/3-át és kevergetve felolvasztjuk, majd lezárjuk a tüzet és a tálat átemeljük egy deszkára. 
2. Ekkor fűszerezzük, ha szeretnénk ízesíteni, majd hozzá tördeljük a maradék csokoládét és addig kevergetjük, amíg el nem olvad benne. Ekkor kiadagoljuk 4 formába és hűvös helyre tesszük, majd 4 - 8 perc elteltével beleszúrjuk a közepükbe a spatulákat vagy kiskanalat és így hagyjuk megdermedni őket. 
 
4 db pálca lesz 
 
+1 csokoládés recept 
 
Készíts otthon szaloncukrot! 
 
Hozzávalók: 
 
10 dkg csokoládé 
10 dkg marcipán 
 
1. A forró csokinál leírt módon olvaszd fel a csokoládé 2/3-át, majd hűtés közben keverd hozzá a maradék 1/3-ot. A marcipánból sodorj kis falatokat és egy villa segítségével mártsd az olvadt csokoládéba. Majd dermedés után, csomagold selyempapírba. 
Tipp: A marcipánt ízesítheted egy kanál alkohollal (pl. rum), vagy narancshéjjal, magokkal, aszalt gyümölcsökkel is! 
 
3 legjobb csokoládés szakácskönyv 
 
KOCKÁKNAK 
 
Stéphan Lagorce: Csokoládé 
Ha nem csak a receptek érdekelnek, hanem a kakaófák történelme és a csokoládé készítés kultúrája is, akkor ez a legjobb választás. Ráadásul a könyv csomagolása egy hatalmas tábla csokoládét mintáz, aminek lehetetlen ellenállni. 
Ára: 5490 Ft 
Kiadó: Geopen Kiadó 
 
KONYHATÜNDÉREKNEK 
 
Csokoládé - Le Cordon Bleu - Főzőiskola ínyenceknek 
Le Cordon Bleu sorozat minden tagja kivételes mű a szakácskönyv piacon. A receptek garantáltan többször teszteltek, világosan és precízen megfogalmazottak és nem hemzsegnek elírásoktól. Kezdők is bátran belevághatnak a finom csokoládés desszertek és főételek elkészítésébe. 
Ára: 1435 Ft 
Kiadó: Vince Kiadó 
 
KALANDOZÓKNAK 
 
Chantal Coady - Ínyencek kézikönyve Csokoládé 
A könyv írója felkereste a legjobb csokoládé műhelyeket szerte a világban és átfogó képet ad arról, hogy hol milyen ínyencségeket érdemes megkóstolni. Bepillanthatunk az érdekes technikák kulisszatitkaiba és az izgalmas íz párosítások (pl. Earl Grey tea - kardamom) alkotásába is. 
Ára: 2975 Ft 
Kiadó: Gabo Kiadó 
2012.12.12
|


Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.