Született gengszterek - Stand Up Guys

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (15)
Ami azt illeti, én már nagyjából leírtam Al Pacinót, aki az elmúlt jó pár filmjében mást se csinált, csak ripacskodva hadonászott, kacsintgatott, és reszelős hangon játszott rá bronxi kiejtésére, de úgy tűnik, végre újra formába jött.
A másik főszereplő, Christopher Walken. Nos, ő tökéletes, mint mindig, akármit is játszik. Pacino és Walken két kiöregedett gengsztert alakít, és innen nagyon nehéz lenne elrontani. Előbbi a sittről majd’ 30 év után szabadult Val, utóbbi egykori társa, az öregecskén éldegélő Doc, a csavar pedig az, hogy bár ők ketten a legjobb cimborák, Docnak másnap reggelig végeznie kell régi barátjával, különben őt ölik meg, amit nem is tud sokáig titkolni. Vagyis egy éjszaka történetét követhetjük nyomon, amibe belefér egy marok Viagra – kihagyhatatlan filmes poén –, több látogatás egy bordélyházban, majd egy kórházban, némi erőszak, egy régi barát megszöktetése a nyugdíjasotthonból és pár egyéb huncutság. 
 
Fisher Stevens nem kockáztat sokat, tulajdonképpen A bakancslista tömörített gengszterverzióját rendezte meg számos kopottas klisével, a végét csúnyán összecsapva és pár sarkot levágva, amitől a film akár gyenge is lehetne, de ugye ott van Pacino és Walken. Egyikük sem szakadt bele az alakításába, hozzák azt, amit szoktak, de az összjátékuk remek, és szerencsére mentes az érzelgősségtől is. Látszik, hogy Pacino csak akkor igazán jó, ha vele egykaliberű színésszel kerül össze, fiatal kezdők mellett ellustul, és csak rutinból játszik. 
Vízer
2013.03.04
|
Stand Up Guys
amerikai akcióvígjáték, 95 perc, 2012
Egy börtönből szabadult öreg bűnöző el akar tölteni egy utolsó kellemes estét a legjobb barátjával, mielőtt az átküldené őt a másvilágra.
rendező:

Fisher Stevens

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2013. március 7.
(15 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
20:05
Kincs, ami nincs
olasz akcióvígjáték, 1981
20:30
Rafiki
kenyai romantikus filmdráma, 2018
20:50
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
20:50
Táncoló talpak
amerikai animációs kalandvígjáték, 2006
20:55
Aludj csak, én álmodom!
amerikai romantikus vígjáték, 1995
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.