Jacek Dukaj: Zuzanna és a világmindenség

A szerző, Jacek Dukaj 1974-ben született lengyel sci-fi író, aki több nemzetközi irodalmi díjat is birtokol, de hazánkban sem ismeretlen, hiszen Extensa – Regény az EPR-paradoxonra című könyve nálunk is megjelent.
A jövőbeli Krakkóban játszódó történet főhőse Zuzanna, aki napjai legnagyobb részében – több embertársához hasonlóan – különféle szerek segítségével előidézett állapotban, ún. svíziókban társalog még meg sem született, vagy már eltávozott rokonaival. Hétköznapi életét a 18. születésnapján alaposan felforgatja, hogy titokzatos küldeményt juttatnak el hozzá: örökségét rég elhunyt (pontosabban tisztázatlan körülmények között eltűnt) apjától. A lány nyomozni kezd, a csomagban talált egyik tárgy, egy különleges ékszer azonban váratlanul még inkább a feje tetejére állít mindent – és nemcsak Zuzanna világát, hanem mondhatni az egész univerzumot...
 
A Zuzanna és a világmindenség minden tekintetben hű a Typotex Kiadó Science in Fiction sorozatának mottójához – talán túlságosan is. Élvezetéhez nem elég, ha harcedzett, Philip K. Dicken nevelődött sci-fi rajongók vagyunk; de az sem árt, ha a fizikához az átlagosnál kicsit jobban konyítunk. 
 
Typotex Kiadó, 2500 Ft 
 

fürkész
2013.03.05
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.