Croodék

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (20)
A DreamWorks a Pixarral ellentétes úton jár. Az évi egy mesét „termelő” disneys csodacsapattal szemben ők ráálltak a tömegtermelésre, vagyis évente több nagyszabású mesével próbálják uralni a piacot. A dolog úgy lenne szép…
…ha a mennyiség nem menne a minőség rovására, de sajnos ez ebben az esetben sem sikerült. Az öt legendához hasonlóan ugyanis a Croodék is egy rendkívül látványos, iszonyatosan pörgős, ám kissé lélektelen, a finomabb poénokat és utalásokat nélkülöző darab lett, ami már nem nagyon tud megfelelni a családi mozizás követelményeinek. Kétségtelen, hogy a folyton eső-kelő szereplők és a világ minden színében pompázó, szőrmók cukiságok bármikor le tudnak nyűgözni egy hatévest, de egy felnőtt nézőnek ennél azért többre van szüksége.
 
Az ősemberes sztori a tűz feltalálásáról és a barlanglakó életmód elhagyásáról szól, és bár vannak benne eredeti ötletek, a sztorit feláldozzák a folytonos akciójelenetek oltárán. Például a sztori elején egy tojásért folytatott harcban kb. tucatnyi furcsa őslényt vonultatnak fel, és a film is úgy próbálja meg előre vinni a cselekményt, hogy amikor épp nincs jobb ötlet, akkor a forgatókönyvírók bedobnak egy semmiből érkező, veszélyes/aranyos teremtményt. A tanulságok szokás szerint kissé szájba rágósak, és a szereplőket sem lehet igazán megszeretni, ugyanis mindnyájan olyan szinten pörögnek, mintha Shrek Szamarát telitömték volna speed tablettákkal. A gyerekek szeretni fogják, de tizenkét éves kor felett nem árt némi óvatosság. 
Tulu
2013.03.18
|
The Croods
amerikai animációs film, 98 perc, 2013
Milyen volt az élet négymillió évvel ezelőtt? Egy kőkorszaki család életéből ezt is megtudhatod.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. március 21.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.