Kedvenc helyek

Nataly Dawn: How I Knew Her

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (1)
[ folk / indie / pop ] A telitalálat feldolgozásairól ismert indie duó, a Pomplamoose szőkesége újrázik. A borítón önmagát duplikálja a YouTube-on befutott, kaliforniai gitáros hölgy. Énekét felüdülés hallgatni, mely hol egyszerűségével, hol épp telítettségével ragad meg.

Linkek

Az oroszlánkörmeit már 2009-ben, Her Earlier Years címmel már megvillantotta Natalie Dawn Knutsen, kinek (alkotó)társa, Jack Conte vállalta most is a producerkedést. Még akkortájt indították közös Yt-csatornájukat, amelyről a jópofa Beyoncé- és Lady Gaga-átirataik származnak, de szédítő nézettségű video songjaik mellett reklámzenéket is jegyeznek. 2011 nyarán Nataly támogatást kért rajongóitól: alig 2 hónap alatt a tervezett összeg ötszöröse jött össze a Kickstarteren. A Prairie Sun stúdióba szabadult be rögzíteni ezt a 12 önvallomást, oda ahol Tom Waits is járt már.
 
A folkos, önmagukkal versenyt futó, Sheryl Crow-ian fülbemászó dalok (köztük a felfrissített Leslie) hamar szerethetővé teszik a korongot. A címadó How I Knew Herben végre sok muzsikus élő produkciója zeng együtt. A szomorkásan ballagó dalok közé szép számmal pattannak be pörgős darabok is, a Please Don’t Scream például Suzanne Vega-i, huncut blues. Az esztrádos Still a Believerben megnyílik a családi album: a (hívő) élet tesztje, mely az Even Steven galoppjával folytatódik. A bárzongorával a Why Did You Marryben ismét a konzervatív gyökerekre koppint, majd a végén Joni Mitchell-esen oszt áldást.
 
A misszionáriusok gyermekeként felnőtt, 27 éves énekesnő most énkeresős fázisban él. Tudjuk: aki keres-talál. Szomorkás széplélek marad, esetleg bárokban vagy rockabillyben fog nagyokat alkotni? Isten tudja... Egyelőre lubickol a szerepekben, ahogy erről - és zeneipari szárnypróbálgatásairól is -  bájos őszinteséggel csacsog blogján.
 
Air
2013.03.19
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.