Parallel Direktívák 1.0

Budapest, B55 Kortársművészeti Galéria, 2013. március 21. - április 14.
A művészetet létrehozó ösztönző erők, úgy tűnik, hogy közlés iránti mély vágyakból fakadnak, mivel egész létezésünk nem másról, mint a kommunikációról szól, de a minden művészetet hajtó elsődleges motiváció...
... mégis az, hogy elsősorban önmagunkkal kommunikáljunk. Ez spirituális eszme. A bemutatott művészek által létrehozandó kiállítás a képiség hagyományainak többolvasatúságán alapszik, jelenkori szimbólumokat idéz és folyamatokra refrektál, aktív mozgásokban különböző változásokra adott reflexióikat indukálva. 
 
A művekben feszülő tartalmak egymásnak látszólag ellentmondó gondolatok hordozói, miközben szimbolikájuk egynemű, mindez nem véletlen egybeesés, hanem a téma és a tartalom egyértelmű kollapszusa.  
 
Sara Berti, Fürjesi Csaba, Gyarmati Zsolt és Hervé-Lóránth Ervin munkái teljes azonosságot mutatnak abban a tekintetben, hogy keletkeztetés-típusúak, vagyis személyes benyomásaikat magukba gyűjtik, majd ülepítve mindazt, egyfajta tisztulási folyamatban sajátos képi nyelven fogalmazzák meg a korunkra általánosságban vonatkozót. Munkáiknak fontos szereplői fizikailag egy térben élik saját víziójukat, látszólag teljesen más eredőböl fakadva, tapasztalati energiájuk viszont egy originális szövetet alkot. Energia a színekbe tolva, expresszió a létezés felszínén, a folytonos teremtés paradigmáját boncolgatva.  
 
 
Dán Bernadette 
2013.03.20
|
(7 kép)


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.