Menedék

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (13)
Egy fiatal nő egy rejtélyes esemény után az őt üldöző nyomozó elől menekül. Útja a buszpályaudvarra vezet, ahol véletlenszerűen jegyet vált egy épp akkor induló járatra. Üldözőjét sikeresen lerázva megérkezik egy óceánparti kisvárosba, …
…amit olyan hangulatosnak talál, hogy úgy dönt: ott marad. A helyieknek Katie néven mutatkozik be, és elkezd beilleszkedni. Pincérnőként vállal munkát, kibérel egy rusztikus házikót az erdő mélyén, barátságot köt a szomszédjával, sőt a szerelem is rátalál. Kölcsönös vonzalom alakul ki ugyanis közte és a helyi boltos, a közelmúltban megözvegyült, kétgyerekes Alex között. Katie zűrös múltja azonban éket verhet közéjük, ráadásul az elszánt detektív sem adta fel – miközben lassanként az is kiderül, mi elől menekül a főhősnő. 
 
A Menedék a bestselleríró Nicholas Sparks regénye alapján született. A Sparks-adaptációknak megvan az a tulajdonságuk, hogy esetükben sokkal jellemzőbb az író, mint a rendező vagy a sztárok személye. Az erősen túlértékelt Szerelmünk lapjaitól kezdve a Kedves John!-on át az Éjjel a partonig egytől egyig sorsüldözött, mégis egydimenziós hősök egymásra találását láthatjuk, akik szívszaggató tragédiák árnyékában küzdenek meg egymásért, kiszámítható fordulatok és édeskés hangulat közepette. Mindettől a Menedék talán csak annyiban tér el, hogy még a szokásosnál is unalmasabb és közhelyesebb (hihetetlen, de az alkotóknak még a bűnügyi szálat is sikerült teljesen érdektelenné varázsolniuk), a befejezés pedig egy bónusz kínos csattanót is tartogat. 
fürkész
2013.04.22
|
Safe Haven
amerikai romantikus filmdráma, 115 perc, 2013
Egy rejtélyes múltú fiatal lány megismerkedik egy özvegy férfival, miközben szembenéz a sötét titokkal, ami kínozza őt.
Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2013. április 25.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
18:05
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
amerikai sci-fi vígjáték, 2019
18:10
A gyűrű átka
amerikai-olasz-német-angol filmdráma, 1. rész, 2004
18:15
Franklin, a teknős
francia-kanadai animációs film, 2006
18:15
Egyiptom istenei
amerikai akciófilm, 2016
18:20
A szív bajnokai
amerikai életrajzi film, 2009
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.