Hogyan nevezzelek?

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (22)
Vincent és felesége vacsorára hivatalos a férfi nővéréhez és annak férjéhez. Az eseményen – ahova a nej egyórás késéssel érkezik – jelen van egy közeli barátjuk is. Vincent-ék egyébként gyereket várnak, és amikor bejelenti, hogy…
…fiú lesz, rögtön arra terelődik a szó, minek nevezik el. Amikor kiderül, hogy egy olyan nevet szánnak a babának, ami A-val kezdődik és egy diktátor miatt talán örökre kompromittálódott, a társaságból mindenki felháborodik. Így kezdődik a Hogyan nevezzelek?, ám ezután nagyon messzire kanyarodik.
 
A családi minibotrány ugyanis a név körüli mizériát követően továbbgyűrűzik, és lassanként előkerülnek múltbeli sérelmek és aktuális titkok is. A végére a dolgok odáig fajulnak, hogy a csapatból sikerül mindenkinek mindenki mást alaposan megsértenie. 
 
A La Patellière–Delaporte forgatókönyvíró-páros rendezői bemutatkozása utóbbi alkotó színdarabjának adaptációja, és ez erősen érződik is rajta. Szinte végig egy helyszínen játszódik, időnként csaknem belefullad a szavakba és van, hogy üresjárattal töltik ki a filmidőt.
 
A Hogyan nevezzelek?-ben rengeteg az apró ötlet: ezek közül némelyik fárasztó és céltalan (például az Amélie csodálatos életéből vett fogás, miszerint minden figurát aprólékosan jellemeznek), de valamelyik kifejezetten kedves (a mű eredeti címéhez igazodva a stáblistán a résztvevők csak keresztnevükkel szerepelnek). Mindennek eredményeként a filmnek meglehetősen ingadozó a színvonala: van, hogy idegesítőnek érezzük, de helyenként hangosan lehet röhögni rajta. 
fürkész
2013.04.26
|
Le prénom
belga-francia vígjáték, 109 perc, 2012
Vincent hamarosan apa lesz. A baráti társaságában bejelenti a születendő baba nevét, amivel nagy botrányt okoz.
Színész:

Patrick Bruel
(Vincent)

Charles Berling
(Pierre)

Valérie Benguigui
(Élisabeth)

Guillaume de Tonquedec
(Claude)

Judith El Zein
(Anna)

Francoise Fabian
(Françoise)

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. május 2.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.