Úgy hívlak: Amore

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (13)
Alex, egy reklámcég 37 éves kreatívja éppen egy szakítás fájdalmait nyögi, amikor szó szerint berobog az életébe a mindössze 17 éves Niki. Miután a férfi autójával elsodorja a lány robogóját, a nagyszájú gimnazista kidumálja, ...
...hogy vigye el ő a suliba. S mivel a járművet ezután még egy jó darabig nem tudja használni, Niki rátapad Alexre, és mindenhova vele furikáztatja magát – ami hősünknek nincs is ellenére, hiszen a lány gyönyörű, életvidám és elbűvölő. Közben Alex szakmai élete is bonyolódik: munkahelyén egy új termék, a piacra most bevezetendő cukorka kapcsán versenyt hirdetnek, melynek igen komoly a tétje (főleg a vesztesre nézve). A férfi tehát beleveti magát mind a Nikivel való egyre szorosabbá váló kapcsolatba, mind a munka frontján zajló vetélkedésbe. 
 
A 2008-as (!) Úgy hívlak: Amore olyan, mintha egy 12–14 éves kamasz gyerekes fantáziája kelne életre. S hogy az egész még zavarbaejtőbb legyen, egy-két karakternek teljesen random módon néha a belső monológját is hallhatjuk, időnként pedig szerelmi témájú idézetek jelennek meg a vászonra írva. Az olcsó szerelmesregényeket alulmúló ostobácska sztorit – mielőtt végleg giccsbe borulna – az alkotók még a kötelező drámai fordulat mellett is feleslegesen túlbonyolítják (lásd a magánnyomozós vagy a Niki barátnőjéhez kapcsolódó szálat), mindennek a tetejébe a zenehasználat is ócska, a női főszereplő pedig úgy játszik, mintha egy kólareklámban szerepelne. De hogy valami jót is említsünk: körülbelül kétszer nevetni is lehet Federico Moccia alkotásán. 
fürkész
2013.06.17
|
Scusa ma ti chiamo amore
olasz romantikus vígjáték, 103 perc, 2008
Egy népszerű ifjúsági regény feldolgozása, melyben a 37 éves fickó 17 éves lányba szerelmes.
Rendező:

Federico Moccia

Színész:

Raoul Bova
(Alessandro 'Alex' Belli)

Luca Angeletti
(Enrico)

Francesca Antonelli
(Susanna)

Michela Quattrociocche
(Niki Cavalli)

Cecilia Dazzi
(Simona)

Forgalmazza: Cinenuovo
Bemutató: 2013. június 20.
(22 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.