Tűzgyűrű

olvasói
9/10 (98)
Peter Jackson után – vagy inkább mellett – Guillermo del Toro a másik olyan kortárs mainstream rendező, aki képes olyan elképesztően színes és nagyléptékű fantáziavilágot létrehozni, amely egyformán izgalmas szinte mindenkinek.
És del Toro most hatalmas fába vágta a fejszéjét... Guillermo del Toro mindig szeretett szörnyekkel dolgozni (Hellboy, A faun labirintusa, Mimic - A júdás faj), de ekkora dögökkel még ő sem találkozott soha – kivéve, amikor régi japán filmeket nézett. A Tűzgyűrű igazi hősei ugyanis a kaijuk, az olyan óriásszörnyek, mint amilyen Godzilla volt, akik a Csendes-óceán mélyén megnyílt portálból törnek elő, hogy elpusztítsák az emberiséget. Az egyetlen válasz erre a veszélyre a Jaeger-program, amely keretében böhöm nagy és két, egymás idegpályájára kapcsolt „pilóta” által vezérelt robotok veszik fel a harcot – kezdetben sikerrel a behemótok ellen. 
 
A titánok harca mellett persze jut hely az emberi drámának is, hiszen a harcosok nem csak egymás reakcióit és izomreflexeit osztják meg, hanem emlékeiket is, és akik mind különböző háttérrel és indittatással rendelkeznek. Kérdés, hogy a Csatahajó című, nem sok jó kritikát kapott vizieposz felütését és világát sokban idéző film mit kínál még a csatákon és a karakterek lelki életén kívül, és képes-e az új Superman-film nyomába érni, illetve arra is kíváncsi lennék, hogy az irtózatos méretű kaijuk vajon mivel laknak jól, ha még egy bálna is ebihalnak látszik mellettük? 
Vízer
2013.07.08
|
Pacific Rim
amerikai sci-fi, 131 perc, 2013
Csak óriásrobotokkal menthetjük meg a Földet a ránk támadó óriásszörnyektől.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. július 11.
(11 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
22:40
Halloween 2.
amerikai horror, 2009
22:45
22:50
Éjszakai játék
amerikai vígjáték, 2018
23:00
Hazugok és tolvajok
amerikai krimi, 2019
23:00
Pandorum
amerikai-német sci-fi, 2009
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.