Csokitúrák a Csokoládé Múzeumban

Budapest, Bekecs u. 22., Programok minden nap előzetes telefonos bejelentkezés után
Van kérem szépen egy hely, amely tényleg mesébe illik: a Csokoládé Múzeum! Az Árpádföldön található Csokoládé Múzeum épülete ugyan téglából és malterből épült, és a kerítés is kovácsoltvas, de odabent bárki rengeteg csokoládét kóstolhat, sőt a Múzeum fenséges ízutazásain is részt vehetünk.
A mai Csokoládé Múzeum anno nemesi vadászkúriának épült a Wágner grófi család számára, majd a II. világháború után közintézmények működtek itt sorban, iskola, rendőrség, mozi és művelődési ház, végül a helyi önkormányzat 1998-ban értékesítette. Farkas Elemér, a Csokoládé Múzeum tulajdonosa, aki több mint húsz éve foglalkozik csokoládéval, ekkor keresett a cégének telephelyet, ám az épülettől ihletet kapva új ötlettel állt elő, és a a kopott falakat az elvadult parkban megújítva – például kakaófát ábrázoló kaput állítva! –, antik bútorokat és berendezési tárgyakat gyűjtve és vásárolva létrehozta mesebeli birodalmát, a Csokoládé Múzeumot, amely 2008 óta várja a látogatókat. És érdemes is ide látogatni – ráadásul kétféle kirándulás közül választhatunk. 
 
 
Praliné program
 
A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik egy pálcikára szúrt marcipán vagy csokoládégolyónak a csokoládé szökőkútba mártásával, majd elfogyasztásával. Ezután indul a közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetjük meg, és saját csokoládénkat is elkészíthetjük különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, vagy chilivel – ezt díszdobozban haza is vihetjük. Majd kezünben egy csésze forró csokoládéval egy régi filmet láthatunk a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik, majd érdekességeket hallgathatunk a csokoládéról és faggathatjuk a felkészült túravezetőket. A tárlatvezetés során világhírű csokoládékat és pralinékat kóstolhatunk, illetve vehetünk meg a mintaboltban.
A program hossza két óra. 
Belépő: Gyerekjegy (12 éves korig): 2.490 Ft/fő 
Felnőttjegy: 2.690 Ft/fő

Fejedelmi program
 
A túra főbb állomásaiban emlékeztet a Praliné túra egyes elemeire: a résztvevők itt is „csokoládé gyártók” lesznek, majd egy muzeális korú film vetítésével megismerhetik a csokoládé történetét, amit élő beszélgetéssel egészítünk ki. Ezután a Rákóczi Lovagterembe kísérik vendégeinket, ahol a Szentpéteri Csilla zongoraművészt is megihlető, egyedülálló teakínálat fenséges élményének részesei lehetünk, miközben süteménnyel, Mozart csokoládéval traktálnak minket – hiszen az édességek királya a csokoládé!
A program hossza két és fél óra. 
Belépő: Gyerekjegy (12 éves korig): 3.690 Ft/fő 
Felnőttjegy: 3.990 Ft/fő.

A Csokoládé Múzeumba egyéni és csoportos látogatáshoz is időpontot kell egyeztetni! Cím: 1162 Budapest, Bekecs u. 22. Tel.: 401-5000. 
Vizinger
2012.01.25
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
P
9
Szo
10
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.