Jön a díjnyertes Szász János-film

Mint arról beszámoltunk, Szász János új műve, A nagy füzet nyerte el a július 6-án zárult Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. A díjnyertes alkotást szeptember 19-én mutatják be a magyar mozik, a Budapest Film forgalmazásában.
Szász János (Witman fiúk, Ópium) filmje a magyar származású svájci írónő, Ágota Kristóf negyven nyelven megjelent kultuszregényéből készült, és egy, a II. világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. 
 
A nagy füzet illusztris nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel. A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes mellett a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Testvéred feleségét, Egy jobb világ), a Jászai Mari- és Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska, Andorai Péter, Derzsi János, Kovács Lajos és Tóth Orsi is szerepel benne. 
 
„Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Budapest Film Kft. előrehaladott tárgyalásokat folytat a Hunnia Filmstúdióval annak érdekében, hogy szeptemberben a két cég közösen mutathassa be Szász János A nagy füzet című filmjét a hazai közönségnek. A berlini Ezüst Medve-díjjal kitüntetett Csak a szél után A nagy füzet ismét egy kiemelkedő fesztiválfilm. Szász új filmje tökéletesen illeszkedik cégünk filozófiájába, melynek egyik alapelve a minőségi magyar filmek forgalmazása” – nyilatkozta Nádor Claudia, a Budapest Film Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Budapest Film
2013.07.17
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
23:30
A szellemlovas
amerikai akcióthriller, 2007
23:30
Ivana Trump: Mindent a szerelemért
amerikai-angol filmdráma, 1996
23:35
A holló
amerikai-magyar-spanyol thriller, 2012
23:45
Három óriásplakát Ebbing határában
amerikai-angol filmdráma, 2017
23:55
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.