Egy francia család szexuális krónikája

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (58)
Ha francia művészfilmről van szó, akkor eddig is elég nagy esély volt rá, hogy valaki előbb-utóbb meztelenkedni fog, de a legújabb trend szerint – lásd legutóbb a Q - Érzékek birodalma című munkát – ennél sokkal, de sokkal messzebb mennek.
Romain átlagos francia tinédzser, azt leszámítva, hogy 18 évesen még szűz, és hogy tanára rajtakapja, amint biológiaórán mobiltelefonján felveszi, amint kielégíti magát. Mentségére legyen mondva, a többiek is ezt csinálták, csak nem buktak le, a következmény pedig pár nap felfüggesztés az iskolából, illetve új hozzáállás odahaza a szexualitáshoz. Romain anyja ugyanis a fejébe veszi, hogy ezentúl nyíltan kell beszélniük a témáról, és hamarosan kiderül, hogy ki kivel, hogyan és hányszor csinálja, és ezt mi, nézők végig is nézhetjük. 
 
A szépmellű nővéren és az édeshármast kedvelő bátyon át mindenki sorra kerül, még a nagypapa és a rendkívül szőrös apuka is ebben a furcsa körtáncban, aminek úgy 20%-a akár egy pornófilmben is helyet kaphatna. Pascal Arnold és Jean-Marc Barr összeszokott rendezőpáros – utóbbi volt annak idején A nagy kékség főszereplője Jean Reno oldalán – nyilvánvaló szándéka azt bizonyítani, hogy az őszinteség és nyíltság a legjobb mód egy család összetartására, de gyanítom, hogy egyszerűen nagyon szívesen csináltak egy olyan filmet, aminek minden forgatási napját élvezhették. És le a kalappal a női főszerelők előtt, mivel elég sokat vállalnak be, és ezzel többen is komolyan kockára tehetik a karrierjüket. 
Vízer
2013.08.26
|
Chroniques sexuelles d'une famille d'aujourd'hui
francia vígjáték, 77 perc, 2012
A film szociográfiai igényességgel ábrázolja egy mai hagyományos francia család nemi életének generációkon átívelő izgalmas bonyodalmait.
Rendező:

Pascal Arnold

Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2013. augusztus 29.
(27 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.