Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek

Ray Bradbury kultikus kisregénye öt, magyarul eddig még nem olvasható novellával megspékelve. A szerző amerikai sci-fi ikon, több mint 30 kötete jelent meg, munkáit filmre és színpadra is adaptálták.
Fahrenheit 451 - A hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír lángra kap és hamuvá porlad, ez minden tűzőr álma, Guy Montagé is, akinek hivatása a könyvégetés. Egy egész egység dolgozik az ártalmasnak ítélt intellektuális „fegyverek” likvidálásán; pusztulniuk kell, az olvasás ugyanis veszélyes… A mű 1953-ban íródott, de sajnos a mai napig égetően aktuális. 
 
A kiadvány felesben tartalmazza a kötelező klasszikust és a kevésbé ismert novellákat, melyek színvonala erősen ingadozó, van köztük elbűvölően ötletes, és van kissé laposra sikerült, mindenesetre élvezetes színfoltjai Bradbury munkásságának. 
 
Agave Könyvek, 2880 Ft 
 
Értékelés: 9/10 
M.
2013.07.29
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.