Overland utazás: keresztül a kontinenseken

Átutazni országokon vagy akár kontinenseken, ki ne vágyna erre? Ehhez ajánljuk a kalandos overland túrákat, amikhez természetesen speciális jármű dukál. Vegyünk egy magas építésű teherautót, amire egy kényelmes autóbusz utastér kerül.
Oldalt elfér a konyha és a kempingcucc, hátul a hűtő és az élelmiszerek, a járgány tetején pedig a matracok vagy épp a tűzifa. Fontos is, hogy minden szükséges dolgot magunkkal vigyünk, hiszen a legjobb helyek azért a legjobbak, mert távol vannak a civilizációtól.
 
Afrika és Dél-Amerika ideális terepet kínál az overland utaknak, amik már-már komoly expedíciók, hiszen nem kevés előkészítés és szervezés előzi meg a nagy kalandot. Átszelni a Kalahári-medencét, a Namíb-sivatagot vagy az Okavango-deltát ugyanolyan életreszóló élményt jelent Afrikában, mint Dél-Amerikában átkelni az Andok hágóin az Amazonas dzsungelétől a sivatagokban emelkedő tűzhányókig.  
 
Az overland utak nem rövidek, de nem is sokkal hosszabbak egy nagy vakációnál. Ügyesen gazdálkodva a munkahelyi szabadságokkal, elérhetővé válnak akár Patagónia vagy Dél-Afrika legendás útvonalai is. 
 
Útközben közösen készítünk ebédet akár egy akácia alatt is, ahol közel s távol nincs egyetlen ember, vagy település sem. Este tábortűznél vacsorázunk, sokáig beszélgetünk és készülünk a másnapi kalandokra. Napközben pedig csodaszép látnivalókat nézünk meg és különleges programokon veszünk részt: túrázunk, kajakozunk, bringázunk, hajózunk, városnézünk, kirándulunk.  
Talán közhely, de igaz, hogy a cél maga az út. Ez különösen érvényes az overland expedíciókra, ahol az út minden méterét láthatjuk és átélhetjük. Megfigyelhetjük hogyan lesznek kopár sivatagból élettel teli esőerdők, lágyan hullámzó tengerpartokból vad magashegységek. És miközben úton vagyunk, az út észrevétlenül megváltoztat minket is. Tanulunk, gazdagodunk és többek leszünk. Lenyugszunk, szemlélődőkké válunk és nyitottá a világ különlegességeire. Közben barátságokat kötünk, hiszen csupa olyan emberrel vagyunk együtt, akik szintén élnek-halnak a gyönyörű látnivalókért és a tömény kalandért.  
 
Overland-utazni nagy kihívás, de kihagyhatatlan élmény, mindenkinek ajánlható, aki érez magában annyit, hogy belevágjon élete legnagyobb kalandjába.  
Promóció
2013.08.04
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.