Darby Stanchfield interjú

A Botrány a tengerentúlon igazi kult-sorozattá vált már az első évad után. Olivia Pope kríziskezelő csapata vitathatatlanul a televíziós történelem része lett. Abby szerepében az alaszkai születésű Darby Stanchfield próbálja rendbe rakni a felső tízezer ügyes-bajos dolgait.
A Universal Channel műsorán látható Botrány sztárjával beszélgettünk.
 
Miben különbözik a Botrány azoktól a sorozatoktól, amikben eddig dolgoztál (A mentalista, NCIS, Miami Helyszínelők, Nyomtalanul)? 
A Botrány semmihez sem hasonlít, amit korábban a tévében csináltam. Egy sor különféle show-ban, szitkomban és drámában játszottam, főleg azért drámákban. De még a dráma műfaján belül sem találkoztam olyannal, ami ennyire pörgős. Hihetetlenül gyorsan beszélünk benne. Botrány-sebességnek is nevezik. Ráadásul Shonda Rhimesnak is egészen sajátos az írói stílusa, úgyhogy öröm elmondani a szöveget. Olyan, mintha felpattannál egy vonatra és száguldanál. Olyan gyorsan mondjuk a szöveget, ahogy csak tudjuk, de mivel nagyon jól írták meg, adja magát az egész. Nem kell már sok mindent csinálni vele, kész van. El kell, hogy mondjam – mert számomra páratlan élmény –, hogy egy egészen különleges csapat állt össze. Remekül kijövünk egymással, és ez nem szépítés, tudom, mindenki ezt mondja, de mi tényleg nagyon jóban vagyunk egymással. Mindenki különböző, ezért különféle módon dolgozunk, de tiszteletben tartjuk a másikat. Azon vagyunk, hogy segítsük, támogassuk egymást abban, hogy jobbak legyünk. Úgy gondolom, mindez elősegíti azt, hogy a képernyőn gladiátorokként és segítő emberekként, csapatként jelenjünk meg, amely bármit megtesz Oliviáért. Elég hosszú választ adtam, de ez valóban egy kivételes élmény számomra. 
 
Talán az a show titka, hogy különleges a történetvezetés és a csapat is jó. Mit gondolsz? 

Igen, azt gondolom, ezek mind a részei a sorozat sikerének. Ha nem lenne ilyen a szereposztás, ha nem volna ilyen jól megírva, ha nem lennének ennyire lelkesek és szenvedélyesek a sorozaton dolgozók, valószínűleg nem lenne ugyanaz a show. Úgy gondolom, ezek mind fontosak. 
 
A második évadban Abby fura helyzetbe kerül. Döntenie kell a szerelme és Olivia között. Mi a véleményed erről? Úgy értem, a személyes véleményed arról, hogy egy férfit vagy a munkádat választanád-e. 
Soha nem szembesültem még ilyen dilemmával, de azt hiszem, nem is igazán arról van szó, hogy a főnökömet választom a szerelmem helyett. Inkább arról, hogy Olivia megmentette ennek a nőnek az életét. Inkább a lojalitásról van szó, és nem tudom, hogy van-e rá válaszom. Ezt szeretem a sorozatban, hogy nem érzem úgy, hogy bármelyik probléma vagy választás könnyen megválaszolható volna magánemberként. Őszintén nem tudom, mit tennék. Nem élek ennyire „botrányos” életet, úgyhogy még sosem voltam ilyen helyzetben. De tudod, gyakran, amikor megkapom a szöveget, azt mondom: „wow, tényleg meg fogja tenni ezt Abby?” De tetszik, hogy Shonda és az írók nem könnyítik meg a dolgot se nekünk, se a nézőknek. Csak elkezd tetszeni, ami történik, aztán összekuszál mindent. Szóval jó a kérdés, de nincs rá jó válaszom. 
 
Abby munkája intrikából, pletykából áll, de a valós életben te hogy állsz a pletykákkal? 
Nem érdekel a pletyka, nem vonz. Nem a pletykalapokat és botrányokkal foglalkozó magazinokat tekintem az elsődleges szórakozásnak. Bár mindenhol ott vannak, ha csak a híreket akarod megnézni a neten, akkor is beléjük ütközöl. De azt nagyon szórakoztatónak tartom, hogy Abby a saját szemében mennyire feketék vagy fehérek a dolgok, miközben a botrányok és szóbeszédek világa mennyire szürke. Folyamatosan ámulatba ejt, milyen tüskés karakter, mert nem érti, hogy miért hazudik, csal valaki, vagy miért akkora „ribanc”, hogy őt idézzem. Sajátos elképzelése van a dolgokról nőként és emberként is, és amikor a pletykákról és botrányról van szó, kiderül, hogy mindannyian emberek vagyunk és hibázunk. És ez tetszik Oliviában, hogy van benne részvét, és úgy gondolja, hogy mindenki érdemes egy második esélyre. Nem hiszem, hogy van bárki, aki tökéletes, és ez az, amit igazán szeretek a sorozatban, hogy nem tisztán jók vagy rosszak a karakterek. Persze lehet, hogy az első néhány epizód után azt gondolod: ezek a jó emberek, ezek meg rosszak… de a második évad végére biztosan elfelejted. Senki sem makulátlan, mint ahogy a való életben sem. Nem ismerek tökéletes egyént. Mindenki – legyen kicsi vagy nagy – szembesül azzal, hogy mit jelent jónak, lojálisnak, megbízhatónak lenni, és igazán élvezem ezt az emberi oldalát a dolognak. 
Ujvari
2013.08.26
|


Filmek a TV-ben
20:30
A cég
amerikai thriller, 1993
20:30
16 kívánság  
amerikai családi vígjáték, 2010
21:00
21:00
Halálosabb iramban
amerikai akciófilm, 2003
21:00
Másnaposok
amerikai vígjáték, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
20:11
Monchhichi
I. évad, 16. rész
20:12
Ben 10
2017, 107. rész: Gwen-Ben csere
20:15
Littlest Pet Shop: Gyerkőcök világa
I. évad, 46. rész
20:20
Bonbon és Bentley
2018, 17. rész: Az üldözés szaga
20:20
A Thunderman család
IV. évad, 417. rész: Gatyába rázott bagázs
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.