Jön az év legszerethetőbb romkomja

Az amerikai függetlenfilm körülrajongott fenegyereke, Noah Baumbach Greta Gerwig (Rómának szeretettel; Arthur, a legjobb parti) főszereplésével készítette el az év legszerethetőbb és legbájosabb romantikus vígjátékát.
Baumbach a Greenberg után a Frances Ha című új munkájában ismét együtt dolgozott Greta Gerwiggel, hogy ezúttal a korábbiaknál könnyedebb témáról, a New York-i huszonévesek párkapcsolatairól és boldogulásáról meséljen kifinomult, hiteles és roppant szerethető stílusban. 
 
A Frances Ha az itthon is népszerű Csajok című sorozat félig komikus, félig drámai szellemiségében fogant, és bejárta a világ filmfesztiváljait. A New Yorkban és Párizsban forgatott Baumbach szeretett volna mind képi, mind zenei megoldásaiban élete meghatározó filmjei, Truffaut és Godard alkotásai előtt tisztelegni, de a Frances Ha ezen klasszikusok ismerete nélkül is maximálisan befogadható, ízig-vérig mai mozi. 
 
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mű a kritikusok egybehangzó lelkesedése mellett a közönséget is lenyűgözve Amerikában villámgyorsan kult státuszba került. A film hazai premierje a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon lesz, de még ősszel (október 31-én) országosan elkezdik vetíteni a mozik. 
 
 
(Mozinet)
 
2013.09.02
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.