Kedvenc helyek

Cher: Closer To The Truth

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (6)
[ dance / disco / pop ] Van egy iszonyú vicces brit sitcom-sorozat, a Vicious, mely egy hetven-körüli meleg párról szól, akik mindenkit folyamatosan oltogatnak – leginkább egymást. Az egyik epizódban húsz év kihagyás után az egyikük elmegy bulizni, és mikor hazatér, azt mondja: „Képzeld, játszottak egy Cher-számot. Te tudtad, hogy még mindig életben van?”.

Linkek

Nos, Cher nem csak, hogy életben van, de mostanában épp amerikai tévéműsorokban haknizik az anyjával (nem tévedés), aki matuzsálemi kora dacára lemezt adott ki. Persze a „kislánya” sem maradhatott ki a jóból: maga is piacra dobott egy új albumot, szám szerint a huszonhatodikat – ezzel pedig már akkor is kapna tőlem minimum 5 pontot, ha bele se hallgattam volna a lemezbe. Az énekesnő ugyanis több mint egy évtizede nem állt elő saját zenei anyaggal, az elmúlt évek során csupán a diszkréten megbukott Burlesque című musicalben fakadt dalra.
 
A Closer to the Truth azonban távol áll a nosztalgiamuzsikától: a világ legmenőbb zenei producerei és DJ-i gondoskodtak róla, hogy a mozdulatlan orcájú énekesnő dalai relevánsak legyenek az új évtizedben is. A lemez dalainak javarésze az első single hangzásához hasonlóak: mind szuper pop és szuper gay. A Lie To Me és az I Walk Alone némileg kilógnak a sorból – ezeket ugyanis maga Pink írta, ő pedig ugyebár már majdhogyem a rock kategóriába tartozik (vagy legalábbis ő szereti ezt hangoztatni). A legfurább azonban mégiscsak az, hogy egy olyan élő legenda, mint Cher, feldolgozta a mostanság meglehetősen kínosan viselkedő Miley Cyrus 2010-es I Hope You Find It című nótáját. És bár sokkal jobban hangzik, mint az eredeti, azért lássuk be, ez még önmagában nem akkora truváj. Az viszont igen, hogy a Paul Oakenfoldra és Timbalandra pörgő Cher 2014-ben világkörüli turnéra indul, és komoly esélye van rá, hogy megtöltse a Föld legnagyobb stadionjait, hiszen első kislemeze, a Woman's World a Billboard dance-listájának csúcsáig kúszott, az album pedig a 200-as lista 3. helyén nyitott, háttérbe szortva a '98-as hiperslágert is tartalmazó Believe című lemezt.
Steiner K.
2013.10.22
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.