Kedvenc helyek

Sepultura: The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (1)
[ metal ] A Cavalera testvérek visszatérését követelő kirohanásoknak 2013-ban már nincs sok létjogosultsága. Pláne annak fényében, hogy a Derrick Green-féle Sepultura tökéletesen egyéni hangzással bír, és igenis képes minőségi lemezeket írni.
A Beneath The Remains/Arise-korszak fanatikus keménymagjának kivételével a 2011-es Kairos talán már azokat is meggyőzte, akik fogósabb, emészthetőbb szerzeményeket vártak Andreas Kisseréktől (talán nem is alaptalanul, ugyanis a klasszikus éra lemezei slágerválogatásnak is tűnhettek az Against vagy a Roorback elborult, atmoszférikus dalaihoz képest). A zenekar ugyanis háttérbe szorította a hardcore-os manírokat, és – a múltidézés maximális mellőzésével – újfent egy meglepően metálos hangzású anyagot alkotott.
 
Nos, ez a tendencia a The Mediator…-on tovább folytatódik. Sőt, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az „új” felállás megírta legsúlyosabb és eddigi legjobb albumát. A Sepultura utoljára a Roots c. alapvetés felvételeinél dolgozott Ross Robinsonnal, most azonban szó sincs lebutított riffekről, törzsi dobokról és pincébe hangolt gitárokról. Már a nyitó Trauma Of War is annyira pusztítóan thrash-es, hogy az Exodusnak is becsületére válna. A mindössze 22 éves Eloy Casagrande dobolása, sőt blastbeatjei(!) hallatán pedig eszünkbe nem jutna visszasírni Ig(g)or Cavalerát. Mindeközben nyoma sincsen erőltetett nosztalgiázásnak, a zenekar nem vádolható azzal, hogy 1991-es alteregóját próbálná meg lemásolni. Mint anno Max idején, Robinson ezúttal is a maximumot hozta ki az énekből, Derrick talán még soha nem üvöltött ennyire brutálisan. A The Vatican doomos lassulása és thrashes zúzdája szintén tökéletesen működik, akárcsak a monumentális, elszállós Grief vagy a védjegyszerű Kisser-szólókkal megtűzdelt The Age Of The Ateist. A The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart mindenkinek melegen ajánlott, kiváltképp azoknak, akik eddig úgy gondolták, Max nélkül nincs Sepultura.
kirsch
2013.11.12
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.