Call Girl

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (40)
A valóban megtörtént eseményeken alapuló Call girl a hetvenes évek közepének Svédországába kalauzolja a nézőt, ahol – miközben néhány héttel a választások előtt járva a politikai erők a nők egyenjogúságát és munkába állásuk...
...lehetőségének fontosságát hangsúlyozva szeretnének nyerni – egy középkorú asszony jól menő call girl-hálózatot üzemeltet, egy 14 éves, problémás lány pedig (hasonszőrű unkatestvérével karöltve) nevelőintézetről nevelőintézetre járva kallódik. Hármójuk találkozása szinte sorsszerű: a fiatalkorú lányok hamarosan az egyre durvább bulik és orgiák világában találják magukat, ahol a prostituáltak szolgáltatásainak első számú (ki)használói a legfelsőbb körökbe tartozó politikusok. A madám tevékenysége pedig időközben annyira kiterjedtté válik, hogy a rendőrség is felfigyel rá, és nyomozást indítanak ellene... 

A Call girl dramaturgiailag azokhoz a közelmúltbeli alkotásokhoz csatlakozik (például a Metro Manilához vagy a Bettie-mobilhoz), melyek olyan aránytalanul épülnek fel, hogy míg első felük viszonylag eseménytelen, addig minden érdekes történés a második részükre (szélsőséges esetben a legvégére) van időzítve. Mikael Marcimain bő kétórás filmjének első másfél óráját kifejezetten unalmas figyelni, hiszen csak nagyon lassan és sok redundanciával bontakozik ki a madám, a lányok és a nyomozás eleinte nem is túl izgalmas története. Az utolsó félórában azonban a mű csodálatosan összeáll – egy nyomasztó, paranoiával terhes politikai thrillerré, meglehetősen katartikus módon.
 
fürkész
2013.12.02
|
Call Girl
finn-ír-norvég-svéd filmdráma, 134 perc, 2012
Svédországban a hetvenes években egy callgirl-hálózat népszerű lesz a politikusok körében, ám a hatóság rászáll a kiskorúakat is magába foglaló társaságra.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. december 5.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.