Megjelent a KerekMese DVD+CD Vol.2

Megjelent a KerekMese második DVD+CD kiadványa, rajta ismét rengeteg kedves, vidám és játékosan oktató, készségfejlesztő videóval és dallal.
A KerekMese alapítója Vass Mónika, meseíró és illusztrátor, aki 2008 óta számos magyar és nemzetközi gyerekkönyvet illusztrált. Magyarországon a Legkedvesebb Gyerekdalaink című sorozat a legismertebb munkája. 

Sokáig a fenti tevékenység töltötte ki a napjait, ám amikor a kisfia megszerette a Youtube-os angol nyelvű gyerekvideókat és azokon keresztül megtanulta az angol ábécét, akkor úgy döntöttek a férjével, Tavaszi Lászlóval, hogy magyar nyelven is alkotnak valami olyasmit, ami játékos formában segíti a gyerekeket, hogy megtanulják nem csak az ábécét, hanem a gyerekdalokon és a hozzájuk kapcsolódó videókon keresztül számos más hétköznapi tevékenységet (fogmosás, bilizés, a színek, a hónapok, a számok, formák vagy éppen a csoki mértékletes fogyasztása) is. Ekkor kezdték el az interneten, elektronikus formában és ingyenesen elérhetővé tenni a meséket, interaktív mesekönyvek, zenés gyerekvideók, mondókák, oktatóanyagok formájában. 

A dalokhoz mindig kapcsolódik egy videóklip / animáció, ami rajzfilmes stílusban mutatja be a világot: szerethető, aranyos figurák, hétköznapi, ám mégis vicces helyzetek. 

A KerekMese dalok és videók egy kis része népdal feldolgozás (így például: Boci Boci tarka), másik része mindannyiunk számára kedves gyerek mondóka feldolgozás (pl. A török és a tehenek), túlnyomó többsége pedig saját szerzemény. 
 
A videók mindegyike ingyenesen megtekinthető a KerekMese Youtube csatornán,  sőt a szemfülesek bele is szólhatnak a KerekMese történetének alakításába a rendszeres dalválasztó szavazásokon való részvétellel.
 
A második KerekMese DVD+CD a napokban jelent meg. A kiadványban ismét megtalálható a betűk tanulásának témaköre, valamint nagy hangsúlyt kap a fürdőszoba, illetve az elmaradhatatlan feldolgozások mellett megnézhetjük az Alpesi Krokodil újabb kalandját is.
2013.12.03
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
18:00
Mia és én
II. évad, 2. rész: A színfalak mögött
18:00
Tini titánok, harcra fel!
2013, I. évad, 31. rész: Másolatok
18:00
The Avatars
I. évad, 12. rész: Power Rangers festő-mázolók
18:00
Bob, a mester
I. évad, 18. rész
18:05
A Tom és Jerry-show
2014, I. évad, 211. rész: Bot-testőr
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.