Tolkien Nap

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tíz év hagyományaihoz híven Egy Rég Várt Utazás címmel nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett J.R.R. Tolkien munkássága előtt tisztelegve. A rendezvénysorozat zárásaként január 5-én…

Linkek


Kapcsolódó cikkek

…az Uránia Nemzeti Filmszínházban egész napos programmal ünneplik a professzor születésnapját a rajongókkal együtt. Az esemény keretében filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, művészeti workshoppal, kiállítással és vásárral, színpadi produkciókkal, családi és gyermekprogramokkal idézik meg Középfölde lenyűgöző világát. A Tolkien Nap idei díszvendége Ted Nasmith, a világhírű kanadai Tolkien-illusztrátor, aki képzőművészeti workshopot és előadást tart az érdeklődőknek, válogatott műveit pedig kiállításon mutatják be az Urániában. 
 
A nap folyamán a látogatók találkozhatnak a szinkronszínészekkel, jelen lesz többek közt Széles Tamás, Dányi Krisztián, Haás Vander Péter és Hermann Lilla. A Tolkien Napon exkluzív vetítés keretében, egyetlen alkalommal megtekinthető lesz A hobbit – Váratlan utazás bővített változata is. Este hat órától Középfölde dalban, táncban címmel tolkieni ihletésű előadásokkal szórakoztatják a közönséget, fellép Ted Nasmith (gitár, ének), Nika, a világhírű táncos, valamint a Tolkien Tribute Band. Ezután a nézők megtekinthetik a rajongói kezdeményezésre született Gondor hősei című zenés színdarab ősbemutatóját, a Tolkien Társaság tagjai, szimpatizánsai és vendégművészek előadásában.  
 
 
(urania-nf.hu)
 
2014.01.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.