Újra élen a TV2

4. heti nézettségi adatok
A fiataloknál zsinórban másodjára verte meg az Éjjel-nappal Budapest a Barátok köztöt, míg a teljes lakosság leginkább a TV2 hírműsorára, a Tényekre volt kíváncsi múlt héten, no meg A Dal 2014-re, mely utóbbi műsor a 18-49-es korosztályt azonban nem különösebben mozgatta meg.
Tévés szemszögből nézve most kezdődik el csak igazán az új év, hiszen szinte minden hétre jut egy-egy új műsor. Néhány hete az RTL II robbantott a Való Világgal, aztán a TV2 indította el újabb fikciós reality-jét, a Magánnyomozókat, múlt héten pedig a köztévé is beállt a sorba, és megkezdte az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőit. A Dal 2014 első adása szombaton 826 ezer nézőt ültetett az m1 képernyője elé, ezzel az előkelő tizenegyedik helyet szerezte meg a műsor a teljes lakosság listáján. A fiatalokat a dalverseny annyira nem mozgatta meg (207 ezer néző, SHR 10,8%), nem úgy, mint az Éjjel-nappal Budapest, mely ismét megelőzte a Barátok köztöt, de a Való Világnak is sikerült javítania múlt heti 28. helyezésén, 192 ezerről 259 ezerre növelve fiatal nézőinek számát, ami a valóságshow-t a 15. helyre repítette a listán kereskedelmileg fontos célcsoportban.
 
A 18-49-es korosztályban 553 ezer nézővel az RTL Klub és az Éjjel-nappal Budapest végzett az élen, megelőzve a 479 ezres nézettségű Barátok köztöt és a harmadik helyezést megszerző Ő a megoldás című filmet, melyet ugyancsak az RTL Klub tűzött műsorra. A film főszereplőjének, Sandra Bullocknak egykoron Arany Málna-díjat hozó mozi 455 ezer fiatalt érdekelt vasárnap este, az ekkor tévét nézők 21%-át ültetve a képernyők elé. A három dobogós helyezés mellé még további három top10-es pozíciót gyűjtött be az RTL: a Fókusz a negyedik, a Cobra 11 és a Híradó pedig a nyolcadik és a kilencedik helyen zárt. Jól szerepelt azonban a TV2 is, hisz négy műsorával is ott van a legjobbak között. A Tények, az Édes Élet és a Napló a középmezőnyt erősíti a tizes listán, melyet egy másik TV2-es műsor, a Magánnyomozók (347 ezer néző) zár. A köztévé legnézettebb műsora A Dal lett, mely a huszonnegyedik helyen végzett, ennél azonban két kábelcsatorna is jobban teljesített: az RTL II a már említett Való Világgal a 15., a Film+ a Die Hard 3.-mal pedig a 19. helyet szerezte meg.
 
A teljes lakosság körében a Tények lett a legnézettebb műsor, 1 millió 385 ezer nézőt szegezve a tévékészülékek elé, ez százerrel több, mint amit a héten mindkét korosztályban csupán a második helyezést megszerző Barátok közt produkált. A dobogó harmadik foka az Éjjel-nappal Budapestnek jutott 1 millió 272 ezres nézőszámmal. A top 10-be egyébként ebben a korosztályban is ugyanazok a műsorok kerültek be, mint a fiataloknál, csak a sorrend más (ld. mellékelt kép). Az m1 és A Dal már pont nem fért be a legjobb tízbe, ellenben a top 25-ben a további három műsorral (Híradó, Telesport, kézilabda-közvetítés) képviselteti magát a csatorna.
 
A 18-49-es korosztályban a főműsoridőt az RTL Klub nyerte 19,8%-kal, a TV2 volt a második legnézettbb csatorna 15%-os közönségaránnyal a 6,5%-os Film+ előtt. A további sorrend: 4. Cool (SHR 5,4%), 5. m1 (SHR 4,6%), 6. Viasat3 (SHR 4,2%). 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)  
b.e.
2014.01.28
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.