Cékla édesen

2014-ben fix, hogy divat lesz a zöldségek és sütemények párosítása. Az utat már alaposan kitaposta a répa és a cukkini is, épp itt az ideje ezt a szép bíborszínt is kipróbálni. Csokoládéval nagyon jó párost alkotnak.
Az alábbi recept önmagában is nagyon finom, de a tetejére kerülő krémmel együtt igazi siker párost alkotnak.
 
Céklás Cupcake 
 
Hozzávalók a tésztához:
 
10 dkg étcsokoládé 
5 dkg olvasztott vaj 
15 dkg cukor 
4 db tojás 
10 dkg cékla finomra reszelve (nyers) 
10 dkg őrölt mandula 
10 dkg rétes liszt 
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
1 teáskanál sütőpor 
csipet só 
 
Hozzávalók a krémhez: 
 
3 evőkanál cékla finomra reszelve (nyers) 
10 dkg mascarpone 
3 dkg vaj 
10 dkg porcukor 
1 csomag vaníliás cukor 
1/4 citrom leve 
2 evőkanál sűrített tej 
 
Elkészítés: 
 
1. A sütőt 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegítjük, és egy muffin tepsit kapszlikkal kibélelünk. A csokoládét egy nagy méretű keverőtálban megolvasztjuk gőz felett. 
 
2. Belekeverjük a vajat, cukrot, tojásokat és a céklát is. Egy kis méretű keverőtálban összekeverjük a mandulát, lisztet, kakaót, sütőport és sót, majd a céklás keverékbe dolgozzuk. Kiadagoljuk az előkészített formákba, és 20 perc alatt készre sütjük. Félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a krémet. 
 
3. A krém hozzávalóit botmixerrel összedolgozzuk, és tálalásig hűtőben tartjuk. Ekkor egy evőkanállal szétosztjuk a sütemények tetején, és a kanál hátoldalával szépen eligazgatjuk a krémet rajtuk. 
Tipp: Krém helyett tálalhatjuk lekvárral vagy tejszínhabbal is a süteményt. A krémet használhatjuk kekszek töltésére is. 
 
Kép forrása: www.beetrootrecipes.co.uk 
2014.02.03
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.