Polenta keksz

Amikor pár éve trendi lett a polenta, mindenki kavarta, sütötte, grillezte, készítette. Aztán szép lassan elcsendesedett a figyelem, és csak azoknál maradt meg az asztalon, akiknek tényleg ízlett.

Kapcsolódó cikkek

Valljuk be, nincsenek sokan. Ugyanakkor, ha nem a főszerepet kapja, akkor nagyon jó alapanyag a kukorica dara. Kiváló mellékszerepet nyújt panír alapanyagként vagy desszertekbe dolgozva.
  
Ez a keksz gyönyörű napsárga színű lesz tőle, és az ízét nagyon finoman mélyíti, édesíti. 
 
Hozzávalók: 
 
10 dkg vaj 
12 dkg cukor 
1 csomag vaníliás cukor 
1 db citrom reszelt héja 
1 db narancs reszelt héja 
1 csipet só 
1 db tojás 
8 dkg polenta 
24 dkg finomliszt 
 
Elkészítés: 
 
1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk, és gyors mozdulatokkal tésztává dolgozzuk. Nem jó, ha túl sokáig dolgozunk rajta, mert sütés után kemény lesz tőle a keksz. 
 
2. Rudat formázunk belőle, és fóliába csomagolva a mélyhűtőbe tesszük egy órára.  
 
3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat), és két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hengerből egy centis korongokat vágunk, egymás mellé tesszük őket a tepsire, és 15-18 perc alatt készre sütjük őket. 
 
30 db lesz 
Tipp: adhatunk a keksz tésztájához mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöket, pl. vörös áfonyát. Vagy sütés után bevonhatjuk csokoládéval is. 
 
Kép forrása: nutsaboutfooditaly.blogspot.com
 
2014.02.03
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.