Dúl a harc a nézőkért a legnagyobb csatornák között

5. heti nézettségi adatok
Az 5. hét nézettségi eredményei három csatorna szerint is jól alakultak. Az RTL Klub a fiataloknál diadalmaskodott, a TV2 a teljes lakosság körében szerzett első helyet a Tényeknek köszönhetően, a köztévé pedig A Dal 2014-gyel nyerte meg a szombat estét.
Fokozódik tehát a verseny, hiszen a TV2 már második hete nyeri a teljes lakosság listáját, de az RTL-nek is sikerült a korábban mindig minden körülmények között diadalmaskodó Barátok köztöt egy ugyancsak saját készítésű műsorral letaszítania a dobogó legfelső fokáról. Az Éjjel-nappal Budapest nem először veri meg Berényiéket nézettségben, igaz, a Barátok köztnek egy másik vetélytársa is akadt: a szappanopera második felével egy időben jelentkező Való Világ 288 ezer fiatal nézőjéből néhányan bizonyára az RTL Klub helyett kapcsoltak az RTL II-re. E héttől kezdve azonban megváltozott az RTL II műsorrendje, és a Bk és a VV már nem ütik egymást, meglátjuk, jövő héten lesz-e ennek számokban mérhető eredménye is. 
 
A 18-49-es korosztály listáját tehát az Éjjel-nappal Budapest nyerte 28,8%-os közönségaránnyal (546 ezer néző), megelőzve a 26,3%-os Barátok köztöt (522 ezer néző). Mint látható, nincs túl nagy különbség (22 ezer néző) a két műsor nézettsége között, a Bk-ÉNB csata tehát még korántsem dőlt el. Az RTL Klubnak azonban érdemes lesz hátrafelé is figyelnie, hisz két legnépszerűbb sorozata nyakában ezúttal ott lohol a TV2 is. A Tények 436 ezer nézővel a harmadik, az Édes Élet pedig 375 ezer nézővel az ötödik helyezést szerezte meg. A két legnézettebb TV2-es műsor közé az RTL Klub Fókusza ékelődött be a negyedik helyen. A hatodik és hetedik helyezés is az RTL Klubnak jutott a Híradó és a Cobra11 révén, majd két újabb TV2-n látható műsor, a Napló és az Édes Élet celebtelenített változata, Az élet show-ja következik a sorban a nyolcadik és a kilencedik pozícióban, hogy aztán a tizes listát lezáró Ünneprontók ünnepe című film (288 ezer néző) az RTL Klub javára billentse a mérleget, mely csatorna így hat helyezést szerzett a top10-ben. A Való Világ vasárnap esti adása 282 ezer nézővel és 13,7%-os közönségaránnyal a lista tizenkettedik helyén áll, ezzel megelőzi többek közt a TV2 népszerű szappanoperáját, a tizenötödik helyen tanyázó Jóban Rosszbant és az m1 jelenlegi legsikeresebb műsorát, A Dalt is, mely 255 ezer nézővel és 14,1%-os közönségaránnyal a tizenhetedik helyen zárta a hetet.  
 
A teljes lakosság körében a Tények nyert magas, 1 millió 392 ezres nézettséggel, a Barátok közt pedig - visszavágva a fiataloknál elszenvedett vereségért – ebben a korosztályban megelőzi az Éjjel-nappal Budapestet, igaz, ez összességében ugyanúgy egy második helyezést ért, mint a fiataloknál. A Bk-t 1 millió 329 ezren, a harmadik helyet megszerző Éjjel-nappal Budapestet pedig 1 millió 307 ezren látták. Negyedik a Fókusz, ötödik pedig az RTL Híradó, melynek legnézettebb, pénteki adása kicsit több mint egymillió nézőt érdekelt. A TV2 színeiben a Napló és az Édes Élet van még ott a legjobb tízben a hatodik és a hetedik helyen, de top10-be jutott az m1 is A Dal és az előtte jelentkező Híradó Este révén, sőt az ugyancsak szombat este műsorra kerülő Telesport is majdnem befért a legjobb tíz közé. A Dal 2014 16,8%-os közönségaránnyal futott, 805 ezer nézőt ültetve a képernyők elé, ezzel a szombat esti műsorsáv legnézettebb műsora lett, és lenyomta az RTL Klubon ugyanekkor látható A Gyűrűk Ura – A két torony című filmet is (SHR 10,4%), amely nemcsak azért nagy szó, mert a fiataloknál ugyanez mindössze félóra erejéig sikerült, hanem mert egy friss kutatásból kiderült, hogy a magyarok kedvenc filmje éppen a Tolkien fantasyjából forgatott A Gyűrűk Ura. A kutatásban pedig lehet valami, hisz a sokat vetített klasszikus, ha a teljes lakosság körében nem is, a fiatalok közt kb. húszezerrel több nézőt érdekelt az Eurovíziós Dalfesztivál második hazai selejtezőjénél. 
 
Főműsoridőben a legtöbb fiatal az RTl Klubot nézte (SHR 19,9%), a második hely a TV2-nek jutott (SHR 14,1%), majd a Cool (SHR 5,7%) és a Film+ (SHR 5,9%)következik a sorban a 4,4%-os m1 és a 3,7%-os Viasat3 előtt. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)
b.e.
2014.02.04
|


Filmek a TV-ben
18:10
Narnia krónikái: Caspian herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Levél a palackban
német vígjáték, 2013
18:40
Serenity
amerikai sci-fi, 2005
18:45
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
19:00
Amerika kedvencei
amerikai romantikus vígjáték, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:13
7 törpe és én
I. évad, 23. rész: A táncverseny
05:15
Vízipók-Csodapók I. sorozat
magyar animációs filmsorozat, Kristálypalota
05:15
Gumball csodálatos világa
2011, 912. rész: A fogyókúra
05:15
Mr. Bean
2002, 111. rész: A rózsaszín háziállat
05:16
Bing
I. évad, 1. rész
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.