Almakenyér kávé és tea mellé

Nem állítom, hogy gyorsan elkészül, de az eredmény kárpótolni fog a hosszas előkészületek miatt. Nem bonyolult, csak a méricskélés és az almák előkészítése lassítja a folyamatot, de egy tálban kikeverhetjük a tésztát!

Kapcsolódó cikkek

Egy hétig rá lehet járni és sokkal jobb, mint a bolti keksz vagy más csemege a kedvenc italunk mellé. A lisztet teljesen kiválthatjuk mandula lisztre, ebben az esetben szénhidrátot is spórolunk, és beilleszthetjük paleo-vagy gluténmentes diétánkba is. 
 
Hozzávalók: 
 
12 dkg rétesliszt 
12 dkg darált dió 
8 dkg zabpehely 
1 teáskanál sütőpor 
1 teáskanál őrölt fahéj 
15 dkg barna cukor 
1 tasak vaníliás cukor 
1 csipet só 
2 db tojás 
6 dkg ricotta 
4 dkg olvasztott vaj 
1,5 teáskanál frissen reszelt gyömbér 
1/2 citrom leve 
1 dl író (vagy jó a joghurt is helyette) 
4 db alma, hámozva, kicsumázva és 2 x 2 cm-es kockákra vágva 
3 evőkanál mazsola 
 
Elkészítés: 
 
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) és egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral.  
 
2. A lisztet, diót, pelyhet, sütőport, fahéjat, cukrokat és a sót egy közepes méretű keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, ricottát, vajat, gyömbért, citromlét és az írót is, és egy fakanállal alaposan összekeverjük a tésztát. Végül beleforgatjuk az almakockákat és a mazsolát is. A formába szedjük, felületét elsimítjuk, és 45 percre a sütőbe tesszük sülni. Ha kihűlt, lefóliázva tartsuk a hűtőben tálalásig. 
 
Tipp:  
 
Alma helyett elkészíthetjük körtével is vagy fagyos bogyós gyümölcsökkel, amiket sütés előtt nem olvasztunk ki! 
2014.02.10
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.