Úgy indult A Nagy Duett, ahogy az a nagykönyvben meg van írva

6. heti nézettségi adatok
Egy évados Super TV2-n tett kitérő után A Nagy Duett most visszatért a TV2-re. A vasárnap este már a harmadik szériájával jelentkező show-műsor hozta is a kötelezőt: mindkét korosztályban nyerte a műsorsávját, ráadásként pedig a teljes lakosság körében is aratott.
A két legnagyobb kereskedelmi csatorna közötti különbség, mely néhány hónapja még erősen az RTL Klub javára billentette a mérleg nyelvét, most tehát csökkenni látszik, délutánonként, a Tényekig bezárólag a TV2 viszi a prímet, bár az este fél nyolc utáni főműsoridőt azért rendre az RTL Klub nyeri meg. Mostantól azonban kivételt jelenthetnek ez alól a vasárnap esték, mely már a hatodik héten is, A Nagy Duett indulásakor egyértelműen a TV2 napja volt: a 18-49-es korosztályban főműsoridőben elért 21,4%-os közönségarány 6-7%-kal jobb, mint amit a hét többi napján produkált a csatorna, és 1-2 százalékra megközelíti az RTL Klub hétköznap esti eredményeit.  
 
A 18-49-es korosztályban továbbra is őrzi hetek óta tartó listavezető pozícióját az Éjjel-nappal Budapest, melynek csütörtöki epizódja 533 ezer fiatalt érdekelt (SHR 29,9%). Az éveken át hétről hétre diadalmaskodó Barátok köztnek ezúttal is be kellett érnie a második helyezéssel, 491 ezres nézettsége ugyanis kevés volt az elsőséghez. Az RTL Klubnak tehát már két nagyon erős és megbízhatóan teljesítő napi sorozata is van, ám a TV2 is letette a névjegyét múlt héten A Nagy Duett-tel, megszerezve ezzel a dobogó harmadik fokát. A Nagy Duett 463 ezer fiatal érdekelt, az ekkor tévét nézők 23,1%-át. Az RTL Klubon ugyanekkor látható Salt ügynök című film 414 326 nézővel és 20%-os közönségaránnyal nemcsak A Nagy Duett ellenében vérzett el, de a csatorna bulvármagazinja, a Fókusz is megelőzi a nézettségi listán, igaz, a különbség minimális a két műsor között. A hatodik helyezés a Tényeké (370 ezer néző), majd az RTL Klubon látható Cobra 11 (348 ezer néző) és az RTL Híradó (326 ezer néző) következik a sorban, mely utóbbi műsor szinte mindig kikap a konkurens csatorna egyórás híradójától, ahogy a kilencedik helyen végző Édes Élet (326 ezer néző) sem bír mit kezdeni új idősávjában az RTL Klubon ekkor futó Éjjel-nappal Budapesttel és Barátok közttel, bár épp a konkurencia erőssége miatt a reality 17,9%-os nézettsége egyáltalán nem számít rossz eredménynek.  
 
A teljes lakosság körében két dobogós helyezés is jutott a TV2-nek: A Nagy Duett első adása 1 millió 346 ezer embert ültetett a képernyők elé (SHR 27,6%), és ezzel a hét legnézettebb műsora lett, a Tények pedig 1 millió 264 ezres nézettséggel a harmadik helyezést csípte meg. A két műsor közé a Barátok közt ékelődött be az RTL Klub színeiben, melynek szerdai része 1 millió 311 ezres nézettséggel futott. A TV2 műsorai közül még a Napló került a legjobb tízbe a hatodik helyen, illetve az RTL Klub további öt műsora: az Éjjel-nappal Budapest és a Fókusz a negyedik és ötödik helyen, de a hetediktől a kilencedig helyezésig tartó blokk is az RTL-é a Híradó, a Cobra11 és a milliós nézettséget már csak alulról súroló Salt ügynök című film révén. Ott van továbbá a köztévé is a legjobb tízben: A Dal 796 ezer nézővel és 16,9%-os közönségaránnyal a szombat este legnézettebb produkciójaként a tizedik helyen zárta a hetet, közvetlenül a TV2 két reality-je, az Édes Élet és a Magánynyomozók előtt. Ezzel szemben a XXII. Téli Olimpiai Játékok megnyitója már korántsem érdekelt ennyi embert, a közvetítés 442 ezres nézettsége csupán egy 35. helyezést hozott az m1-nek. 
 
A futottak még kategóriából emeljük ki a fiataloknál a 23., a teljes lakosság körében pedig 428 ezer nézővel csupán a 36. helyen tanyázó Való Világ 6.-ot, mely műsor az RTL II nézettségét hivatott megerősíteni, de úgy tűnik, hogy ebből azért a TV2 is profitál.
 
A 18-49-es korosztályban főműsoridőben 21,2%-os közönségaránnyal az RTL Klub volt a legnézettebb csatorna múlt héten, második a TV2 15,5%-kal, majd az 5,6%-os Film+, a 4,8%-os Cool, a 4,6%-os m1 és a 3,7%-os Viasat3 következik a sorban. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)
b.e.
2014.02.11
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.