Kolbászos omlett borsóval és sütőtökkel

A kolbászos omlettet szinte mindenki szereti, de ha nem akarunk a nap hátralévő részében a plafont bámulva feküdni, akkor könnyítsük a fogást egy kevés zöldséggel is.

Hogy egyszerűbb legyen a reggelünk, és biztosan jól süljön meg a végeredmény, a serpenyő helyett készítsük el tepsiben.

Hozzávalók:
6 db tojás
3 dl tejszín
1 evőkanál rétesliszt
só és frissen őrölt bors
1 db póréhagyma, vékony karikákra vágva
20 dkg mirelit zöldborsó
40 dkg sült sütőtök kockákra vágva
10 dkg kolbász, vékony karikákra vágva
8-10 db bazsalikom levél apróra vágva

Tálaláshoz:
bazsalikom levél

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat), és egy 20 x 30 cm méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk. Közepes méretű keverőtálban a tojást, tejszínt, lisztet sót és borsot alaposan felverjük habverővel 4-5 perc alatt.

2. A tepsi alján elrendezzük a hagymát, borsót, sütőtököt, kolbászt és nyakon öntjük a keverékkel. Megszórjuk a bazsalikom levelekkel, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

4 főre

Tipp: A tojásos keverék előtt megszórhatjuk túróval, ricottával különböző sajtokkal is a zöldeket.

Kép forrása: taste.com.au

2014.02.13
|


Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.