Kedvenc helyek

Korhatáros klipet forgatott a Naked Truckers

Új klippel jelentkezett az önmagát garázs rockabilly zenekarként definiáló Naked Truckers zenekar. Emlékszünk még a tavalyi év egyik leglátványosabb magyar klipjére, amelyben csehszlovák kisiskolások jojóversenyeztek, miközben egy háromtagú zenekar húzta a talpalávalót és még a bőgőt is felgyújtották?
Igen, ők azok. Az a klip – a Jump is már különleges képi világával maradt meg a néző fejében, és nem lesz ez másként az új klip esetén sem.
 

 
„Ez abszolút koncepció nálunk.” – mondja a gitáros-énekes Little G. – „Most második alkalommal dolgoztunk együtt Rónai Domonkos rendezővel, akinek a képi világa minket is magával ragadott. Remek érzékkel találja meg azt a filmnyelvet, ami kifejezi nemcsak ennek a zenének lüktetését, de a benne rejtőző játékosságot is: nem kell olyan komolyan venni magunkat, „it’s only rock’n’roll”, hogy a Rolling Stones-t idézzem. Sok minden történt egyébként velünk a Jump klip megjelenése óta. Rengeteg helyen megfordultunk: voltunk többször Svájcban, Olaszországban, Németországban, és persze a hazai közönséget sem hanyagoltuk el! Az előző klip után kezdett el jobban foglalkozni velünk a média, több rádió is játssza a dalainkat és a zenei csatornákon ment a klip. Elkészült a legújabb lemezünk is, ami igazi mérföldkő, nemrég volt lemezbemutató koncert, ami fantasztikusan sikerült. Most pedig itt az új klip!” 
 
A vadonatúj kisfilm a Big Boobs című számra készült, könnyen adta hát magát a témája: női mellek, és minden, ami formájában rájuk emlékeztet. De nem kizárólag emlékeztet, hanem meztelen valójában meg is jelenik a klipben.  
 

 
„A mostani klipfelhozatal gyakorlatilag másról sem szól, csak a leplezetlen szexualitásról.” – folytatja Little G. – „Mások gyakran képmutató módon takargatni kívánják ezt a tényt, de mi kimondjuk egyenesen: a mi klipünk a cicikről szól, mert ez az, ami minket és a felnőtt férfi lakosság 99%-át foglalkoztatja. És a hölgyek egy jó részét is.”  
 
És hogy mivel vették rá a lányokat, hogy ledobják a textilt?  
 
„Végtelenül lehengerlő sármunkkal és 20. századi brit úriemberhez illő jómodorunkkal a hölgyek szinte a tenyerünkből esznek. Csak viccelek, természetesen pénzzel.” – nevet Little G. – „A forgatás során nem történt azonban semmi botrányszagú. Kivételesen nem feküdt le senki senkivel, nem rohangált senki meztelenül az utcán, és ezúttal nem is gyújtottunk fel semmit. Utána Mihályt megkergették a rendőrök, de ez nagyjából mindennapos.” 
 
A klip végén a zenekar egy élő fellépésen látható, adja hát magát a kérdés, hogy lesznek-e félmeztelen lányok a jövőben a koncerteken is.  
 
„Tervezzük, hogy a 60-as évek go-go divatját felelevenítve táncoslányokkal megyünk fellépni. Természetesen erre csak nagyobb rendezvényeken lesz lehetőségünk, de mindenképp látványos show elem lenne.” – néz a jövőbe a frontember. – „Rengeteg felé megyünk egyébként koncertezni a közeljövőben is. Különösen kiemelt alkalomként talán a Rusty Rodders hot rod építő csapat buliját említeném, ahol két másik, számunkra nagyon kedves együttessel lépünk színpadra. Óriási hangulat, állat verdák, jó zene, mi kell még?” 
2014.02.25
|


Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.