Cukkinis édesburgonya leves

Könnyű tavaszi leves, ami egyaránt jól esik vacsorára és másnap ebédre is az irodában. Nem nehezíti el a gyomrunkat, és nem áll be a kaja kóma utána.

Kapcsolódó cikkek

Viszont laktat és energetizál is az egészséges alapanyagaival. Az édesburgonya teljes mértékben fogyókúra barát alapanyag, alacsony szénhidrát tartalmával.
 
Hozzávalók: 
 
2 csokor újhagyma felkarikázva a zöldjével együtt 
2 db közepes méretű édesburgonya, hámozva, kockákra vágva 
1 db cukkini, kockákra vágva 
só és frissen őrölt bors 
10 levél bazsalikom 
1,5 liter víz 
1 dl tejföl 
2 evőkanál vaj 
 
1. Legalább 3 literes lábosba beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és a vízzel felöntve feltesszük főni. 
 
2. Kb. 30 perc főzés után kiveszünk egy szem burgonyát, és ha könnyedén szét tudjuk nyomni egy villával, akkor kész a leves. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel alaposan pürésítjük. Majd a tejföllel és a vajjal elkeverjük. 
 
2014.03.03
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.