Jön fel a TV2

9. heti nézettségi adatok
A Barátok közt a teljes lakosság körében meg tudta ismételni múlt heti győzelmét, a fiataloknál azonban újra az élre tört az Éjjel-nappal Budapest. Közben erősödik a TV2, hétről hétre egyre több helyezést birtokolva a top10-ben.
Bár az Édes élet valószínűleg egy hiba folytán kétszer is szerepel a minden műsornak csak a legnézettebb adását feltüntető listánkon, ettől eltekintve is szembetűnő, hogy mennyi TV2-es műsor került a be a tíz legnézettebb műsor közé. A Nagy Duett most nagyon megy, de a Tények, a Napló és az Édes élet is megbízhatóan szállítja a jó helyezéseket. 
 
Az első két hely azonban továbbra is az RTL Klubé a listán. A 18-49-es korosztályban 539 ezer nézővel végzett az élen az Éjjel-nappal Budapest (SHR 29%), alaposan megverve legnagyobb riválisát, a 481 ezres nézettségű, múlt héten még a dobogó legfelső fokán sütkérező Barátok köztöt. A harmadik hely a TV2-é A Nagy Duett révén, mely műsor 399 ezer fiatal nézőt érdekelt vasárnap este. A két legnézettebb műsoron kívül az RTL Klub színeiben még a Cobra 11, az Angyalok és Démonok című film és a Fókusz volt versenyben a 4-6. helyen, majd a TV2 jelenlegi legsikeresebb műsorai következnek a sorban 300 ezer körüli nézettséggel, a következő sorrendben: Édes élet, Tények, Napló, Az élet show-ja. Az m1 ezúttal sehol sincs, legnézettebb műsora, a Magyarország, szeretlek! 108 ezer nézővel ezúttal csupán a 47. a listán. 
 
A teljes lakosságban 1 millió 245 ezer néző kellett a győzelemhez, ezt a számot a Barátok közt érte el. 1 millió 191 ezer nézővel második az Éjjel-nappal Budapest, a harmadik pedig a Tények (1 millió 164 ezer néző), így ebben a korcsoportban is jutott egy dobogós helyezés a TV2-nek. A Nagy Duett 1 millió 105 ezer nézővel a negyedik, a további helyezések pedig a mellékelt képen láthatók. Az m1 és az 538 ezres nézettségű Magyarország, szeretlek! a teljes lakosság körében jobban teljesített, mint a fiataloknál, így a köztévé egy huszonkettedik helyezéssel zárhatta a hetet. 
 
Főműsoridőben az RTL Klub volt a legnézettebb csatorna a fiataloknál (SHR 20,5%), ezt követi a TV2 (SHR 15,4%), futottak még: Cool (SHR 5,6%), Film+ (SHR 4,9%), Viasat3 (SRH 3,9%), m1 (3,1%). 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)  
b.e.
2014.03.04
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.