Ajo Blanco

Andalúz fokhagymaleves, amit sokáig tart elkészíteni, de egyáltalán nem macerás. Főzni nem kell, csak a pihentető időket kell betartani.
Mandulás, krémes, kiadós leves. Érdemes friss szőlővel és pirított mandulaszeletekkel tálalni.
 
Hozzávalók: 
 
10 dkg baguette szeletekre vágva 
4 evőkanál sherryecet 
1 dl víz 
20 dkg blansírozott, darált mandula 
1 gerezd szeletelt fokhagyma 
1 dl olívaolaj 
1 dl víz 
1/2 teáskanál só 
1 dl olívaolaj 
5 dl víz 
 
1. Közepes méretű, 2 literes tálban a baguette szeleteket elrendezzük, és meglocsoljuk az ecettel és a vízzel. Lefedve a hűtőbe tesszük 30 percre. 
 
2. Hozzákeverjük a mandulát, fokhagymát, 1 dl olívaolajat, 1 dl vizet és a sót. Lefedve visszatesszük a hűtőbe 3 órára állni. 
 
3. Botmixerrel pürésítjük, és közben lassan hozzá csorgatjuk előbb az 1 dl olívaolajat majd az 5 dl vizet is, hogy a keverék fel tudja venni. 
 
6 adag 
 
Kép forrása: flickr.com  
2014.03.19
|


Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.