Zöld felesborsó leves

Egyszerű gyors alapanyag, mégis mellőzve van a hétköznapi konyháról. Egy könnyű krémlevest mutatunk most, de nagyon finom ragukban, főzelékben, köretekben is.
Hozzávalók:
 
3 evőkanál olíva olaj  
2 db zellerszár felkarikázva 
1 db fehér répa hámozva, felkarikázva 
1 db póréhagyma felkarikázva 
4 gerezd fokhagyma összezúzva 
8 dkg bacon szeletelve 
2 db burgonya meghámozva, felkockázva  
só és frissen őrölt bors 
2 ág friss kakukkfű vagy 2 csipet szárított 
30 dkg zöld feles borsó megmosva, lecsöpögtetve 
2 evőkanál Worcestershire szósz 
3 evőkanál tejföl 
 
1. Közepes méretű, 3 literes lábosban az olajat mérsékelt tűzön felhevítjük, és a zellert, répát, pórét 5-6 perc alatt kicsit megsütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. Majd a bacon és a burgonya következik. 7-8 percig tovább sütjük, közben sóval és borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. Belekeverjük a borsót, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, és lefedve 1-1,5 órát főzzük, míg a borsó megpuhul. 
 
2. Ekkor kiveszünk belőle 2 merőkanálnyit, és a maradékot botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a kivett levest, és Worcestershire szósszal és tejföllel elkeverjük. Tálalásnál olívaolajjal meglocsoljuk. 
 
6 adag 
 
2014.03.19
|


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.