Vajas kukorica leves

Krémes, tejszínes, sajtos és lássuk be, nem ettől lesz karcsú derekunk. Ellenben igazi kényeztető fogás egy nehéz nap után. Önmagában is tökéletes ízű és laktató, de sült baconnel, sonkával vagy virslivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.
Hozzávalók:
 
5 dkg vaj 
1 db vöröshagyma felkockázva 
1 gerezd fokhagyma összezúzva 
40 dkg mirelit kukorica 
só és frissen őrölt bors 
2 dl tejszín 
1 db mozzarella sajt felkockázva 
1/2 csokor petrezselyem felaprítva 
 
Tálaláshoz: 
 
őrölt piros paprika 
snidling 
 
1. Közepes méretű, 3 literes lábosban a vajat mérsékelt tűzön felhevítjük, és a hagymát 5-6 perc alatt üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. 
 
2. Jöhet hozzá a kukorica, sózzuk, borsozzuk, és 7-8 percig magas lángon, kevergetve sütjük. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi és a tejszínnel. Lefedve 40 percet főzzük.  
 
3. Botmixerrel simára pürésítjük. A sajtot belekeverjük, és további 10 perc alatt készre főzzük, hogy a sajt felolvadjon benne.  
 
Tálalásnál megszórjuk paprikával és snidlinggel. 
 
6 adag 
 
2014.03.19
|


Játék
The Trill of It All néven látott napvilágot Sam Smith legújabb nagylemeze.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.