Paradicsomkrémleves
A betűtésztás menza verziót mindenki ismeri és szereti. Ez viszont egy tejszínes, sajtos, bazsalikommal fűszerezett változat, ami távolról sem hasonlít a 10 perc alatt elkészülő hagyományosra. Nagyon erős, intenzív ízű a leves, érdemes kipróbálni más sajtokkal fűszerezve is.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 db vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db kis konzerv sűrített paradicsom
2 db 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
2 teáskanál cukor
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál bazsalikom finomra vágva
2 dl tejszín
2 dkg reszelt parmezán sajt
2 db mozzarella sajt felkarikázva
1. Közepes méretű, 3 literes lábosban a vajat mérsékelt tűzön felhevítjük, és a hagymát 5-6 perc alatt üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. Majd a sűrített paradicsomot és 7-8 percig sütjük, hogy karamellizálódjon.
2. Jöhet hozzá a paradicsomkonzerv és a cukor. Sóval és borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, és lefedve 1 órát főzzük.
3. Hozzáadjuk a tejszínt és a parmezánt, és botmixerrel simára pürésítjük. További 10 perc alatt készre főzzük.
Tálalásnál a tányérokba 2-2 szelet mozzarella sajtot tegyünk, és erre merjük a forró levest.
6 adag
5 dkg vaj
1 db vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db kis konzerv sűrített paradicsom
2 db 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
2 teáskanál cukor
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál bazsalikom finomra vágva
2 dl tejszín
2 dkg reszelt parmezán sajt
2 db mozzarella sajt felkarikázva
1. Közepes méretű, 3 literes lábosban a vajat mérsékelt tűzön felhevítjük, és a hagymát 5-6 perc alatt üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. Majd a sűrített paradicsomot és 7-8 percig sütjük, hogy karamellizálódjon.
2. Jöhet hozzá a paradicsomkonzerv és a cukor. Sóval és borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, és lefedve 1 órát főzzük.
3. Hozzáadjuk a tejszínt és a parmezánt, és botmixerrel simára pürésítjük. További 10 perc alatt készre főzzük.
Tálalásnál a tányérokba 2-2 szelet mozzarella sajtot tegyünk, és erre merjük a forró levest.
6 adag
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.
|
Iratkozz fel RSS-hírcsatornáinkra!
Programot ajánlok|Impresszum|Médiaajánlat|Felhasználási feltételek