Paradicsomkrémleves

A betűtésztás menza verziót mindenki ismeri és szereti. Ez viszont egy tejszínes, sajtos, bazsalikommal fűszerezett változat, ami távolról sem hasonlít a 10 perc alatt elkészülő hagyományosra. Nagyon erős, intenzív ízű a leves, érdemes kipróbálni más sajtokkal fűszerezve is.
Hozzávalók:
 
5 dkg vaj 
1 db vöröshagyma felkockázva 
2 gerezd fokhagyma összezúzva 
1 db kis konzerv sűrített paradicsom 
2 db 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv 
2 teáskanál cukor 
só és frissen őrölt bors 
3 evőkanál bazsalikom finomra vágva 
2 dl tejszín 
2 dkg reszelt parmezán sajt 
2 db mozzarella sajt felkarikázva 
 
1. Közepes méretű, 3 literes lábosban a vajat mérsékelt tűzön felhevítjük, és a hagymát 5-6 perc alatt üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. Majd a sűrített paradicsomot és 7-8 percig sütjük, hogy karamellizálódjon.  
 
2. Jöhet hozzá a paradicsomkonzerv és a cukor. Sóval és borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, és lefedve 1 órát főzzük.  
 
3. Hozzáadjuk a tejszínt és a parmezánt, és botmixerrel simára pürésítjük. További 10 perc alatt készre főzzük.  
 
Tálalásnál a tányérokba 2-2 szelet mozzarella sajtot tegyünk, és erre merjük a forró levest. 
 
6 adag 
 
2014.03.19
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.