Almás répaleves

Gyors krémleves, friss ízekkel és tele energiával. Gyorsan elkészül, és pont elég laktató önmagában ahhoz, hogy ne kelljen hozzá extra feltétet készíteni. Így eheted vacsorára és másnap munkában is.
Hozzávalók:
 
50 dkg répa  
1 db zöldalma 
1 db póréhagyma 
3 evőkanál olaj 
2 gerezd fokhagyma összezúzva 
1 evőkanál finomliszt 
1 liter víz 
2 dl kókusztej 
só és frissen őrölt bors 
1 csipet szerecsendió 
3 karika friss gyömbér 
1 kávéskanál cukor 
2 dl tejszín 
 
1. A répákat, az almát és a póréhagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk vékony szeletekre. 2 literes lábosban az olajat mérsékelt tűzön felhevítünk, és a répákat, pórét 5-6 perc alatt kicsit megsütjük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát is, és 1 perc alatt átsütjük. Egy evőkanál liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd a vízzel és kókusztejjel felöntjük. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, gyömbérrel és egy kávéskanál cukorral fűszerezzük. 
 
2. Lefedve 25-30 percig főzzük. Kihalásszuk a három karika gyömbért belőle, és amikor megpuhultak a répák, botmixerrel pürésítjük. 
 
4 adag 
 
2014.03.19
|


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.