Avokádós spenót leves

Gyors krémleves, friss ízekkel és tele energiával. Gyorsan elkészül, és pont elég laktató önmagában ahhoz, hogy ne kelljen hozzá extra feltétet készíteni. Így eheted vacsorára és másnap munkában is.
Hozzávalók:
 
2 evőkanál olívaolaj  
1 db póréhagyma karikázva 
2 gerezd fokhagyma összezúzva 
20 dkg spenót 
1/2 avokádó, felszeletelve 
2 dl tejszín 
1 liter zöldségleves 
5 dkg parmezán sajt 
só és frissen őrölt bors 
 
Tálaláshoz: 
pirított szezámmag  
 
1. Közepes méretű lábosban az olajat mérsékelt tűzön felhevítjük és a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 perc kevergetés után a spenótot is. 3-4 percig kevergetve fonnyasztjuk.  
 
2. Hozzáadjuk az avokádót, tejszínt, zöldséglevest, sajtot és fűszerezzük. (Ha nincs otthon maradék, akkor sima vizet és zöldségleves kockát.) Lefedve 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. 
 
4 adag 
 
2014.03.26
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.