Avokádós spenót leves
Gyors krémleves, friss ízekkel és tele energiával. Gyorsan elkészül, és pont elég laktató önmagában ahhoz, hogy ne kelljen hozzá extra feltétet készíteni. Így eheted vacsorára és másnap munkában is.
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 db póréhagyma karikázva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
20 dkg spenót
1/2 avokádó, felszeletelve
2 dl tejszín
1 liter zöldségleves
5 dkg parmezán sajt
só és frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
pirított szezámmag
1. Közepes méretű lábosban az olajat mérsékelt tűzön felhevítjük és a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 perc kevergetés után a spenótot is. 3-4 percig kevergetve fonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk az avokádót, tejszínt, zöldséglevest, sajtot és fűszerezzük. (Ha nincs otthon maradék, akkor sima vizet és zöldségleves kockát.) Lefedve 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
4 adag
2 evőkanál olívaolaj
1 db póréhagyma karikázva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
20 dkg spenót
1/2 avokádó, felszeletelve
2 dl tejszín
1 liter zöldségleves
5 dkg parmezán sajt
só és frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
pirított szezámmag
1. Közepes méretű lábosban az olajat mérsékelt tűzön felhevítjük és a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát és 1 perc kevergetés után a spenótot is. 3-4 percig kevergetve fonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk az avokádót, tejszínt, zöldséglevest, sajtot és fűszerezzük. (Ha nincs otthon maradék, akkor sima vizet és zöldségleves kockát.) Lefedve 25-30 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
4 adag
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.
|
Iratkozz fel RSS-hírcsatornáinkra!
Programot ajánlok|Impresszum|Médiaajánlat|Felhasználási feltételek