Spárga ropogós

Egy nagyon finom snack tavaszi napokra, és a tepsin kívül csak két tányért koszolunk vele. Kell ennél egyszerűbb és íz gazdagabb fogás? Szerintem nem. Tálalhatjuk köretnek majonézzel vagy tejfölös öntettel, de akár magában is.
Hozzávalók:
 
3 evőkanál finomliszt 
5 evőkanál zsemlemorzsa 
5 dkg reszelt parmezán 
só és frissen őrölt bors 
2 db tojásfehérje  
50 dkg zöld spárga tisztítva 
10 dkg gouda sajt reszelve 
 
Elkészítés: 
 
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat), és egy nagy méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 
 
2. A lisztet, morzsát parmezánt keverjük össze a sóval és borssal, és tegyük egy lapos tányérra. 
 
3. A tojások fehérjét egy mély tányérban verjük villával lazán habosra egy csipet sóval. Majd forgassuk meg benne egyesével a spárgákat, amiket rögtön meghempergetünk a morzsás keverékben, és így tesszük őket egymás mellé a tepsire. 
4. A spárgákat megszórjuk a gouda sajttal, majd a sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. 
 
2 adag 
 
2014.04.02
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.