Hogyan süssünk retket?

Fura? Nem. Finom? Igen! Kb. 3 éve kezdett elterjedni a hónapos retek a tepsik és fazekak környékén a nemzetközi gasztronómiai sajtóban. Főzve annyira nem lelkesítő, de sütve krémes belsővel, ropogós külsővel nagyon finom körete lehet sült húsoknak és sajtoknak is.
Hozzávalók:
 
1/2 kg hónapos retek megtisztítva és negyedelve 
2 evőkanál olívaolaj 
2 evőkanál citromlé 
2 evőkanál méz 
só és frissen őrölt bors 
 
Elkészítés: 
 
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat), és egy tapadásmentes felületű tepsit készítsünk elő. 
 
2. Halmozzuk a tepsi közepére a retket, locsoljuk meg az olajjal, citromlével és mézzel, és a kezünkkel forgassuk össze alaposan, hogy jól elkeveredjen rajtuk a három hozzávaló. Majd oszlassuk úgy el a tepsiben őket, hogy egy rétegben legyenek, és ne érjenek össze. Sóval és borssal hintsük meg. Majd 18-20 perc alatt süssük ropogósra. Figyeljük, nehogy megégjen! 
 
2 adag 
 
2014.04.02
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.