A 10 legnevesebb geek sztár, aki vendégszerepelt az Agymenőkben

Napjaink egyik legismertebb és legkedveltebb szitkomja egyértelműen nem azért vicces, mert értjük Sheldon tudományos magyarázatait. Sőt, pont azért jó, mert gyermeki együgyűséggel nézhetünk nagyokat, ha azt halljuk, hogy Higgs-bozon.
A tudományos nyelvezetre már csak az teszi fel a slussz poént, ha egy köztudottan ismert zseni, Nobel-díjas tudós, vagy egy tipikus sci-fi karakter is feltűnik a képernyőn. Itt a 10 legnevesebb geek figura az Agymenőkből! 
 
Az Agymenők baráti társasága talán a kelleténél is jobban imádja a Star Treket, de leginkább Mr. Spockot. Az egyik részben a kultikus sci-fi egyik legjelentősebb karakterét alakító színész, Leonard Nimoy adta a hangját Sheldon Spock akciófigurájának. De tiszteletét tette még a Mr. Sulut alakító George Takei is. Továbbá a Star Trek Next Generation sztárja, Wil Wheaton is nagy visszatérő vendég a Comedy Centralon futó sorozatban, ahol Sheldon ősrégi nemeziseként önmaga szemetebb változatát adhatja. A Sci-fiknél maradva még a Csillagközi Rombolóból (Battlestar Galactica) is átugrott Katee Sackhoff, aki Howard perverz fantáziájában elevenedett meg egy habfürdőzős jelenet erejéig. Ha már a jó nőknél tartunk, akkor azt sem felejthetjük el, amikor az Agymenők sztárjai a Firefly – A szentjánosbogár és A terminátor: Sarah Connor krónikái főszereplőnőjével, Summer Glauval találkoztak a vonaton. Nagy volt az öröm Leonardék részéről, míg a lány csak menekült a kínos helyzetből.  
 
Bár a képregénykészítés nem nevezhető egzakt tudománynak, hisz nem is tudomány, mégis akkora fanatizmus övezi Amerikában, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Ezért is szerepelt a sorozatban Stan Lee, a képregényguru. Stephen Hawking többször is szerepelt már a sorozatban, leginkább Howard parodizálta ki a Nobel-díjas tudós robothangját, de Sheldonnal is megmérettetett egy online szójátékban a Words with Friendsben, ahol az Agymenők sztárja kénytelen volt kikapni, mert tudós berkekben köztudott, hogy Hawking utál, sőt nem is tud veszíteni, Sheldon pedig nem szerette volna, ha emiatt ugrik a barátság.
 
Steve Wozniak, az Apple társalapítója egyszer Penny munkahelyére, a Sajttorta Gyárba ugrott be egy menüre. Amint Sheldon ezt meghallotta, máris beüzemelte a hirtelen épített droidját, hogy ha egy webkamerán keresztül is, de valahogy beszélhessen az Apple egyik zsenijével. A Nobel-díjas George Smoot is önmagát adta, és amikor Sheldon felajánlotta neki, hogy dolgozzanak együtt egy elméleten, akkor így reagált: „Minden tisztelettel kérdezem Öntől Dr. Cooper, maga beszívott?” Howard űrutazós kalandját pedig egy igazi asztronautával, Mike Massimino vendégszereplésével tették még hitelesebbé. 
 
A legújabb évadban sem lesz kisebb sztárparádé. A Star Trek után a Star Wars kultikus szereplői is tiszteletüket teszik a sorozatban. Az Agymenők legújabb, 7. évada péntek esténként, 20.00-kor látható  a Comedy Central műsorán. 
2014.04.07
|


Filmek a TV-ben
18:10
Legyen mindig tavasz - A falugondnok
német romantikus vígjáték, 2011
18:25
Neveletlen hercegnő
amerikai vígjáték, 2001
18:30
A kalandor
amerikai akciófilm, 1996
18:40
18:50
Starsky és Hutch
amerikai akció-vígjáték, 2004
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
18:10
A Lármás család
II. évad, 221. rész
18:12
Popples
I. évad, 23. rész: Popples 01 1023
18:15
Életem legrosszabb éve, ...már megint
I. évad, 9. rész: Szeptember - Iskolai előadás
18:20
Csak lazán, Scooby-Doo!
2015, 47. rész: Szörny a szeméttelepen
18:20
A Lármás család
II. évad, 222. rész
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.