Sandra Bullock és Robert Pattinson az MTV Movie Awards csúcstartói

Április 13-án ismét jön az MTV Movie Awards, amely a legjobb színészeket, legötletesebb rendezőket és a legmenőbb blockbuster filmeket díjazza. Az Arany Popcorn ünnepét először 1992-ben rendezték meg, a tévécsatorna 2007 óta közvetíti az egész világon élőben a gálát.
Melyik volt az a film, amelynek rekordját azóta sem tudta megdönteni senki és semmi? Melyik volt a díjátadó éveinek egyik legszexibb pillanata? És egyáltalán hogy került azonos súlycsoportba Sandra Bullock és Robert Pattinson?
 
Robotok mindenek felett 

Arnold Schwarzenegger minden bizonnyal nosztalgiázva emlegeti 1992-t, mert a gála alapításának évében a Terminátor második része rögtön rekordot döntött. Olyat, amit azóta sem tudott megismételni senki. Az akciófilm készítőgárdája hat szobrot vihetett haza, többek között az osztrák sztár lett az év színésze, Linda Hamilton pedig a legjobb színésznő. Ezt a teljesítményt csak A Gyűrűk Ura - A két torony és az Alkonyat franchise tudta megközelíteni, 4-4 díjjal.  
 
Vonzók és sikeresek 
 
Sandra Bullock és Robert Pattinson az MTV Movie Awards történetének két legsikeresebb színésze, a Gravitáció és az Alkonyat sztárjain kívül senki nem volt még képes arra, hogy egy esztendőben 3 Arany Popcornt vigyen haza. 
 
Férfiak előnyben 
 
Egyesek szerint a nőknek nincs olyan humorérzékük, mint a férfiaknak, az MTV gáláján pedig az ítészek, vagyis a nézők ezt be is bizonyították, hisz eddig a Legjobb humoros alakítást mindössze három színésznő tudhatta magáénak, Reese Witherspoon 2002-ben, Emma Stone 2011-ben és egy évvel később Melissa McCarthy, a Koszorúslányok komikája volt képes a bravúrra. 
 
A Transformerst kétszer is díjazták 
 
Hogy mennyire a blockbuster filmek ünnepe az MTV Movie Awards, az mutatja talán legjobban, hogy a Transformers két különböző évben is nyert. Michael Bay robotos csihipuhija 2007-ben a legjobban várt nyári film lett, 2008-ban pedig az év filmje, de ennek minden bizonnyal a közönség is örült, így legalább kétszer is láthatták a színpadon Megan Foxot. 
 
Sandra Bullock és Scarlett Johansson csókja 
 
A 2010-es Movie Awards-on történt, hogy Sandra Bullock - aki válása után először jelent meg hasonló eseményen - megcsókolt egy nőt. De nem is akármilyet, hanem az akkor 25 éves gyönyörű színésznőt, Scarlett Johanssont! A friss MTV Generation-díjas Bullock egy gyönyörű, fekete, hát nélküli miniruhát viselt, kedves és jófej köszönőbeszédet mondott, amelynek végén csókban forrt össze a díjátadó Scarlett Johannsonnal. 
 
Sanyarú sorsú műsorvezetők 
 
Egyedül Jimmy Fallonnak, a népszerű late night show műsorvezetőnek és Mike Myersnek sikerült a bravúr, hogy kétszer is vezessék az MTV Movie Awardsot, senki mást nem hívott egynél többször a leglazább filmes gálára a tévécsatorna. Idén a világ legviccesebb írje bizonyíthatja, hogy felér az elvárásokhoz. 
  
A 2014-es MTV Movie Awards gálát április 13-án rendezik meg Conan O’Brien műsorvezetésével, a legesélyesebbek között pedig ott van Leonardo DiCaprio és a Wall Street farkasa, emellett Az éhezők viadala és az Amerikai botrány is. Ez az a gála, ahonnan a legnagyobb sztárok sem hiányozhatnak, így az MTV Movie Awardson nem lehet hiány abból a botrányos lazaságból sem, amit Miley Cyrus képvisel, de a Johnny Depp-féle hanyag elegancia is jelen van minden évben az év legnagyobb blockbuster gáláján. Itt a nézők döntenek a legmenőbb nagyköltségvetésű filmek sorsáról és arról, hogy ki mit visz haza!  
 
MTV Movie Awards április 13-án este 02:30-tól élőben és április 14-én 19:30-tól magyar felirattal az MTV-n! 

 
2014.04.09
|


Film premierek

Ultra

francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 83 perc, 2017

Kingsman: Az Aranykör

amerikai-angol akcióvígjáték, 141 perc, 2017

Isten hozott Németországban

német vígjáték, 116 perc, 2016

Hetedik alabárdos

magyar vígjáték, 90 perc, 2017

A LEGO Ninjago film

amerikai-dán animációs film, 106 perc, 2017

47 méter mélyen

amerikai-angol-dominikai horror, 89 perc, 2017

Viktória királynő és Abdul

amerikai-angol életrajzi dráma, 106 perc, 2017

A kairói eset

dán-francia-német-svéd krimi, 106 perc, 2017
Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:05
Galaxis útikalauz stopposoknak
amerikai-angol kalandvígjáték, 2005
18:10
Élőben Bagdadból
amerikai filmdráma, 2002
18:15
A Vörös Grófnő
magyar életrajzi film, 2/1. rész: Film Károlyi Mihály életéről, 1985
18:25
D'Artagnan lánya
francia akcióvígjáték, 1994
18:30
Szahara (2005)
amerikai-angol-spanyol-német kalandfilm, 2005
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.