Budapest Táncfesztivál

Budapest, Nemzeti Táncszínház, Művészetek Palotája, 2014. április 22 - 29.
A táncos seregszemlén a magyar mozgásművészet krémje és külföldi vendégművészek mutatják be legütősebb műsoraikat. Már a fesztivál nyitánya nagyot szól majd: 22-én és 23-án a MüPa – Fesztivál Színházban Jiří Kylián (Kylián Productions, NL) East Shadow-ját láthatjuk sztárprodukcióként.
A világhírű koreográfus fityiszt mutat a táncművészetben dívó fiatalságkultusznak, és tragikomédiáját korban és szellemben egyaránt érett táncosokkal eleveníti meg. Ez azonban nem öncélú: az East Shadow eljátszásához elengedhetetlen az élettapasztalat és bizonyos fokú kiábrándultság. A darab az abszurdumot önti mozdulatokba: milyen csodálatosan elszánt dühvel vágyunk megtapasztalni és megélni az életet – még akkor is, amikor már tudjuk, mennyire nincs értelme. 
 
A nemzetközi felhozatalban szerepel még az amerikai Doug Varone and Dancers Boats Leaving produkciója (27-én és 28-án, MüPa – Fesztivál Színház), míg a kortárs magyar táncélet csillagai közül többek között a Szegedi Kortárs Balett, a Budapest Táncszínház, Bozsik Yvett vagy a PR-Evolution bemutatóiból szemezgethet a közönség. 
 
A fesztivál palettáján van kifejezetten gyerekeknek szóló műsor és táncszínházi nevelési program is, a habot a tortán pedig a fesztivált záró, a tánc világnapját ünneplő gálaest jelenti majd. 
 
Löwenstein
2014.04.14
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.