Tessék mosolyogni!

olvasói
10/10 (3)
Szépen jönnek fel a grúzok! Azon túl, hogy nemrég menő éttermet nyitottak az Andrássy út elején, két filmjük is nagy sikerrel szerepelt fontos nemzetközi fesztiválokon: Az ártatlanság virágai után tehát ismét grúz film a hazai mozikban is…
…ráadásul ez a darab is a nők sorsát firtatja a Kaukázuson túl. A valóságshow korunk egyik jellegzetes társadalmi tünete - persze Grúziában is van ilyen, például a Legjobb grúz anya címért lehet versengeni, ami egy rendhagyó szépségverseny. Csak olyan anyák indulhatnak a címért, akiknek legalább három gyerekük van, és a tíz induló közül heten a legnagyobb szegénységben élnek, így a verseny fődíja - egy lakás és 25 000 dollár készpénz - hatalmas lehetőség számukra. Más kérdés, hogy a hetekig tartó műsorfolyam sokakból a legrosszabbat hozza ki, és akkor még nem beszéltünk a nőket „trenírozó” producerekről, az összezártságról és a sértett női egókról.
Vízer
2014.04.25
|
Gaigimet
francia-grúz filmdráma, 90 perc, 2012
Egy rendhagyó szépségverseny története, ahol csak azok az asszonyok indulhatnak, akiknek legalább három gyerekük van.
Rendező:

Rusudan Chkonia

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. május 1.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.