Kecskesajtos, spárgás frittata

Kényeztető reggeli, amit 10 perc alatt összeállíthatunk, és amíg sül, van időnk pirítóst készíteni és megteríteni az asztalt. Ha vacsorára esszük, feltétlen kínáljunk hozzá rozé fröccsöt.
Hozzávalók:
 
2 evőkanál vaj + 1 evőkanál vaj 
4 db tojás 
2 dl tejszín 
1 csipet só 
10 dkg friss kecskesajt 
20 dkg zöld spárga 3 cm-es darabokra vágva 
 
Elkészítés: 
 
1. A sütőt 200 fokra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk egy közepes méretű keverőtálban és belekeverjük a tojásokat és a tejszínt is. Kézi mixerrel 3 perc alatt felhabosítjuk.  
 
2. Olyan 22 cm-es serpenyőt, amit a sütőbe is betehetünk, mert a nyele nem olvadó anyagból készült, felhevítünk a tűzhelyen és beledobjuk a maradék vajat. Alaposan eloszlatjuk a serpenyőben.  
3. Beleöntjük a tésztát, belecsipkedjük a sajtot, beletesszük a spárga szárakat és 18-20 perc alatt a sütőben készre sütjük.  
 
2 adag 
 
2014.04.24
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.