Ropogós csirkefalatok

A népszerű, gyorséttermi mártogatós csirkének két titka van; az egyik a fűszerezés, a másik, hogy zsemlemorzsa helyett durvára tört kukoricapehelybe forgatják a húst sütés előtt, így a bundája ellenállhatatlanul ropogós és ízletes lesz.
A páccal és a fűszerekkel is nyugodtan lehet játszani, mi most egy sima, magyaros verziót mutatunk belőle.
 
Hozzávalók: 
 
20 dkg natúr kukoricapehely 
2 db tojás 
30 dkg csirkemellfilé 
2 evőkanál olaj 
1 gerezd fokhagyma 
1/2 teáskanál őrölt csípős pirospaprika 
só és frissen őrölt bors 
 
Elkészítés 
 
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütő 4-es fokozat), és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, a száját szorosan összefogjuk, az asztalon elfektetjük, és egy sodrófa segítségével durvára törjük. A tojásokat egy mély keverőtálban felverjük. 
 
2. Az ujjnyi csíkokra vágott csirkét egy kisebb tálba tesszük, rácsurgatjuk az olajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a kezünkkel alaposan összeforgatjuk. 
 
3. A falatkákat belemártjuk a felvert tojásba, aztán rögtön a kukoricapelyhes zacskóba dobáljuk őket. A zacskó száját szorosan tartva jól összerázzuk az egészet, így szépen bevonja majd a húst a panír. Végül egyesével az előkészített tepsire rendezzük a roppanós csirkecsíkokat, és 20 perc alatt készre sütjük a sütőben. 
 
2 adag lesz belőle 
 
Tipp:  
Tálalhatjuk salátával, rizzsel, burgonyapürével, de akár hamburgerzsömlében is. 
2014.05.05
|


Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.